Geleneksel Haberleri

Geleneksel Haberleri

ADD Fethiye Şubesi’nden anlamlı kermes

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gelenekselleşen kermes etkinliği bu yılda düzenlendi.

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu'dan Geleneksel İftar Yemeği

5 yıldır Muğla Merkezde faaliyet gösteren Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu geleneksel iftar etkinliğini düzenledi.

Seydikemer'de Sahur Geleneğinin 26’ncısı Yapıldı

Seydikemer’in Kumluova Mahallesi’nde Seydikemer Belediyesi’nin de destekleriyle düzenlenen sahur programının 26’ncısı düzenlendi. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, sahur programına katılıp, Ramazan Ayının huzur ve sevincini hemşerileriyle paylaştı.

22. Geleneksel Deve Güreşi Festivali, 21 Ocak'ta yapılacak

Yatağan Belediyesi 22. Geleneksel Deve Güreşi Festivali, 21 Ocak 2024 Pazar günü Yatağan-Aydın karayolundaki Orman Kavşak Deposu sahasında yapılacak. Yörük kültür ve geleneklerinin gelecek kuşaklara aktarmak için Yörük kültürünün önemli parçaları olan deve ve boğa güreşlerini geleneksel olarak düzenleyen Yatağan Belediyesi, geleneğini bu yıl da sürdürüyor.

Eker, 'Gazateciler çok önemli bir görev yapıyor'

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından düzenlenen geleneksel gazeteciler teşvik ödülleri sahiplerini buldu.

"BU İLDE GÖREV YAPMAK BÜYÜK ŞANS"

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından düzenlenen geleneksel gazeteciler teşvik ödül töreni için Gaziantep’e gelen Gazeteciler Valiliği ziyaret ederek Vali Yardımcısı İlker Eker ile biraraya geldi. Gazeteciler gününü kutlayan ve bu mesleğin kutsal olduğunu belirten Eker, “Gaziantep üretim gücüyle Türkiye’yi doyuracak kapasiteye sahip. Bu ilde görev yapmak büyük şans” dedi. 

Gaziantepli Tatlı Ustası Koç, “Baklava Konusunda Fethiye’de 1 Numarayız”

Gaziantep'in geleneksel lezzetleri arasında özel bir yere sahip olan baklava, asırlardır sofralarda şenleniyor. Mesleğe çocukluk yıllarında başlayan Gaziantepli Adem Aydın, 4 yıl önce Karaçulha Mahallesi Atatürk Bulvarı Zincirlikavak Mevkii No:40’ta Anteplioğlu Tatlı Dünyası’nı açtı ve kendine has lezzeti müşterilere sunuyor.

Menteşe Mutfak Atölyesi’nde Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

Fethiye Emlakçılar Derneği’nin geleneksel sektör toplantısı

Fethiye Emlakçılar Derneğinin düzenlemiş olduğu geleneksel sektör değerlendirme toplantısının 10’uncusu Körfez Dizayn, Yapı İnşaat Ltd. Şirketi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Minibüsçüler Kooperatif'inden geleneksel yemek ikramı

Fethiye Ölüdeniz 22 No'lu Minibüsçüler Kooperatifi yaklaşık 20 yıldır sürdürdükleri geleneksel yemek ikramı etkinliğini bu yıl da gerçekleştirdiler. Merhum üyeleri için düzenlenen yemek ikramı etkinliğine ilgi yoğun oldu.

Mitoloji ve Felsefe Zirvesi yoğun ilgi ile izlendi

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bodrum Mitoloji ve Felsefe Zirvesi’nin ikincisi, Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ekim Ayı Özel Konuğu İlber Ortaylı Oldu

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD), Geleneksel Üye Buluşmaları Toplantısı’nda Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100. Yılına özel olarak ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı konuk etti.

Üzümlüoğlu, “Yaylanın Kuralları Var. Ona Göre Yaşayacağız”

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla kavun yarışması ve yayla etkinlikleri, Narlı Kahvesinde “Haberci Gözüyle Muğla” fotoğraf sergisi ile başladı.

Kaymakam Böke, Şehit Aileleri ile Tekne Turuna Katıldı

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke geleneksel gaziler ve yakınları ile şehit aileleri ile tekne turuna katıldı.

Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya Bodrum'da

Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası ile Erdal Akkaya müziğe farklı bir boyut katarak geleneksel eserler ve bestelere uzanan bir repertuarla 1 Ekim’de Bodrum’da sanatseverlerle buluşuyor.

Geleneksel Yörük Düğünü ile Hayatlarını Birleştirdiler

“Beşkazanın Sesi” sosyal medya platformunun Sahibi Ulaş Ece ve Gizem Çulhaoğlu çifti geleneksel bir düğün ile dünya evine girdi.

Şaban Gürsoy Yörük Oyunları Şenliğine Damga Vurdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun katılımın olduğu şölene Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Şaban Gürsoy damga vurdu. 

Kökten’den Şenlik Değerlendirmesi

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı aynı zamanda Fethiye Belediye Meclis Üyesi Muhammet Kökten beraberindeki heyetle Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programına katıldı.

Çoban, “Anlamlı Bir Organizasyon”

Fethiye’de faaliyet gösteren iş insanı Ali Fatih Çoban, Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programına katıldı.

Çaylı, “Bu Tür Etkinlikler Büyük Önem Taşıyor”

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı beraberinde kalabalık bir heyet ile Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programına katıldı.

Turgutoğulları Şenliği Değerlendirdi

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği'ne katılım sağladı.

Şenlik Konser ve Etkinliklerle Devam Ediyor

Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği konser ve etkinlikler ile devam ediyor. 

Şenlik Kortej Yürüyüşü İle Başladı

Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programı kortej yürüyüşü ile başladı. 

Yörük Oyunları Şenliği 17 Eylül’de

Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programı geçtiğimiz hafta yağış nedeniyle ertelenmişti. Etkinliğin 17 Eylül Pazar günü gerçekleştirileceği belirtildi.  

10. Nif Yörük Oyunları Şenliği Hava Şartları Nedeniyle Ertelendi

Fethiye’nin Nif Mahallesi’nde Pazar günü 10.’su düzenlenecek olan Geleneksel Nif Yörük Oyunları Şenliği hava şartları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. 

10. Nif Yörük Oyunları Şenliği Pazar Günü Yapılacak

Fethiye’nin Nif Mahallesi’nde 10.’su düzenlenecek olan Geleneksel Nif Yörük Oyunları Şenliği 10 Eylül Pazar günü yapılacak. 

Yaz Spor Kursları Etkinliklerle Sona Erdi

Menteşe Belediyesi’nin spor branşındaki geleneksel yaz kursları, Ali Fuat Özge Spor Kompleksinde düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Etkinliğe aileleriyle katılan ve kursları başarıyla tamamlayan çocukların belgeleri Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve eğitmenleri tarafından verildi.

Dastara Renk Verdiler

Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı uzmanı Doç. Dr. Mustafa Genç’in katılımları, Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Dastar kumaş boyama atölye çalışması, Yeşil Üzümlü Dastarhane de gerçekleştirildi.

Akdenizli, “3 gün süren şölen havasında bir organizasyondu”

Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri hakkında konuşan Başkan Akdenizli, şölen havasında bir organizasyon olduğunun altını çizerek çeşitli açıklamalarda bulundu.

Balaban, “Birinci olmayı başardığım için çok mutluyum”

30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivanlığı, güreş sahalarının 'Sarı Fırtınası' lakaplı başpehlivanı İsmail Balaban kazandı. Festival hakkında konuşan Balaban, çeşitli açıklamalarda bulundu.