Gazeteci Haberleri

Gazeteci Haberleri

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aras: “Bu Yerel Seçimin Hesaplaşma Olacağını Düşünüyorum”

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, Bodrum’da oy kullandı. Okul bahçesinde konuşan Aras, “Türkiye’nin son geldiği düzlemde büyük ekonomik sıkıntılar var bu sebepten vatandaşların bu problemlerini sandığa yansıtacaklarını düşünüyorum. O yüzden bu yerel seçimin hesaplaşma olacağını düşünüyorum, vatandaşımız gerekli cevabı verecektir” dedi

Muğla Ve İlçelerindeki “Video Sahtekarlığı” Tepki Çekiyor

Muğla’daki bazı internet siteleri ve sosyal medya profillerinin, takipçi ve etkileşim kazanmak için sosyal medyada Muğla yada ilçe isimlerini kullanarak paylaştıkları bazı videoların, Muğla yada ilçelerinde çekilmediği ortaya çıktı. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, bu tutumun Muğla basınının güvenilirliğine zarar verdiğini belirterek kınama yayınladı.

Cep Telefonu Bataryası Bomba Gibi Patladı

SED Medya’da çalışmakta olan gazeteci Sertaç Bayraktar’ın kullandığı cep telefonu adeta bomba gibi patladı. O anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ı Anma Programı Düzenlendi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Belediyesi’nin katkılarıyla, Osman Batur Keser ile İbrahim Kurnaz’ın hazırladığı Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ı anma programı düzenlendi. Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapılan anma programına çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Vali İdris Akbıyık, Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Muğla Valisi İdris Akbıyık, ilimizde görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

CHP Muğla’da Gazeteci Mollaveisoğlu İddiası

CHP'nin 31 Mart'ta yapılacak seçimler için adayını henüz açıklamadığı büyükşehirlerden Muğla'da gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu'nun adı geçiyor.

Başkan Adayı Kulaç’tan Karaca’ya 3 Aday Çıkışı

Deva Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç Fethiye Belediyesi tarafından Gazeteciler Günü nedeni ile verilen akşam yemeğinde Fethiye Belediye Başkanı Alim karaca’nın Fethiye’de seçimlerde 3 aday yarışacak sözüne cevap verdi. Kulaç “Fethiye’de şu anda resmi tek adayını açıklayan parti Deva Partisi’dir. Deva Partisi’nin de adayı benim. Yarışta bizde varız” dedi.

İş İnsanı Kurt, SED Medya’yı Ziyaret Etti

Metro Turizm Muğla bölgesi işletmecisi Cenk Kurt, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti. Ziyaret sonrasında ise açıklamada bulunan Kurt, “Gazetecilerin bu özel gününü kutluyorum” dedi.

İletişim Bölge Müdürlüğü'nden anlamlı Gazeteciler Günü Programı

T.C. İletişim Başkanlığı Muğla İletişim Bölge Müdürlüğü tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle düzenlenen programda basın mensupları bir araya geldi.

Aday Sağır, “Basın çalışanlarının gününü kutluyorum”

Seydikemer İttifakı İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Harun Sağır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle SED Medya’yı ziyaret etti.

SED Medya 4 Ödüle layık görüldü

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetinin "Meslek Ödülleri" sahiplerini buldu. Menteşe Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde düzenlenen törende, 11 kategoride 45 gazeteciye ödül verildi.

Çaylı, “MHP Genel Merkezi’nde görüşmeler yaptım”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle BarBunn Bistro’da basın mensupları ile bir araya geldi. Gazeteciler ile çeşitli istişarelerde bulunan Çaylı, MHP Genel Merkezi’nde olumlu görüşmeler yaptığını belirtti. 

Başkan Akdenizli'den Basın Çalışanlarına Hediye

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Akdenizli, “Basın demokrasilerin vazgeçilmez bir unsurudur. Kamuoyunun aydınlatılmasında da siz değerli gazeteci kardeşlerim önemli bir görev üstlenmektedir” diyerek tüm basın mensuplarının gününü kutladı.

Eker, 'Gazateciler çok önemli bir görev yapıyor'

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından düzenlenen geleneksel gazeteciler teşvik ödülleri sahiplerini buldu.

Vekil Otgöz Çalışan Gazateciler Günü'nü Kutladı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz: “Kamuoyunun, tarafsız, hızlı ve doğru haber almasını sağlamak için gece gündüz fedakarca çalışan gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum.”

"BU İLDE GÖREV YAPMAK BÜYÜK ŞANS"

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından düzenlenen geleneksel gazeteciler teşvik ödül töreni için Gaziantep’e gelen Gazeteciler Valiliği ziyaret ederek Vali Yardımcısı İlker Eker ile biraraya geldi. Gazeteciler gününü kutlayan ve bu mesleğin kutsal olduğunu belirten Eker, “Gaziantep üretim gücüyle Türkiye’yi doyuracak kapasiteye sahip. Bu ilde görev yapmak büyük şans” dedi. 

Başkan Gümüş: “Gazetecilik Demokrasinin Temel Taşıdır”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında; halkın doğru bilgi almasının ancak özgür bir basınla mümkün olduğu kaydederek, “Zor şartlarda, tarafsız ve doğru habercilik yapmak için çalışan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Her biri kendi alanında uzman, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışını benimseyen gazetecilerimiz, demokrasinin temel taşlarından biridir. Güçlü bir demokrasi için özgür ve bağımsız bir medyanın varlığı elzemdir. Bu noktada özgür gazetecilerimiz, toplumu aydınlatma ve bilgilendirme görevini titizlikle yerine getirmektedir.

Aday Kulaç’tan 10 Ocak Gazeteciler Günü Mesajı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Akdenizli’den, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Akdenizli, gece gündüz demeden halkın haber alma hakkı için fedakârca çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Başkan Gürün’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için bir kutlama mesajı yayımladı.

Kaytan: “ 10 ocak’lar gerçek Anlamda basın bayramı olmalı”

Medya sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların ve basın çalışanlarının 2024 yılına birçok sorunla girdiğini belirten Ege Gazeteciler Federasyonu ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan, bu sorunların zaman geçirilmeden ele alınarak çözülmesinin, demokrasinin gelişimi için büyük önem taşıdığını kaydetti. Mesleki sorunların çözülerek 10 Ocak’ın gerçek anlamda basın bayramı olmasını dilediğini ifade eden Cem Kaytan, bir 10 Ocak’ı daha, yaşanan sorunlar ve geri alınan haklar nedeniyle “Çalışan Gazeteciler Bayramı” değil “dayanışma günü” olarak kutladıklarını ifade ederek sektörde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

Köktener’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, 4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan '212 sayılı kanun' adlı düzenlemenin Resmî gazetede yayınlanışı sonrası her yıl 10 Ocak günü kutlanan 'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Haberci Gözüyle Muğla” Fotoğraf Sergisi Arasta’da Açılıyor

Menteşe ilçesindeki Arasta bölgesinde, Arasta Platformu işbirliğinde düzenlenecek etkinlik kapsamında, Muğla Basın Emekçileri Platformu üyesi gazetecilerin “Haberci Gözüyle Muğla” temalı 23 fotoğrafı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

FTSO, Basın Çalışanlarıyla Kahvaltıda Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye’de ve Seydikemer’deki basın emekçileriyle kahvaltıda buluşarak, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye ve Seydikemerde görev yapan tüm basın çalışanlarına teşekkür ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutladı.

Gazetecilere Yeşil Pasaport Meclis'e Sunuldu

MHP Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, gazetecilere yeşil pasaport uygulamasına ilişkin bir kanun teklifini Meclis'e sunduklarını açıkladı.

İlk kez yılın habercisi ödülü sahibini bulacak

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneğinin meslek ödülleri 10 Ocak günü sahiplerini buluyor. Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği tarafından Türkan Saylan salonunda gerçekleşecek organizasyonda ilk kez yılın habercisi ödülü sahibini bulacak.

AK Parti'nin Adayları Belli Oluyor Ak Partinin Adaylarını Açıklayacağı Tarih Netleşti

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik gazetecilere aday belirleme sürecine dair açıklamalarda bulundu, 7 ve 15 Ocak'ta adayların açıklanacağını duyurdu.

BİK yönetim kurulu üyesi Gülebak, olağanüstü durumlarda gazetecilerin yanındayız

Anadolu Gazeteciler Temsilcisi ve Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak, Mardin’de gazetecilerin katılımı ile düzenlenen toplantıda basın ve medya kuruluşlarına verilen destekler hakkında bilgilendirme yaptı.

Kapsamlı ve yararlı buluşma

Mardin’de Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Mardin Gazeteciler Derneği ev sahipliğinde  düzenlenen “Anadolu Basın Buluşmaları “na katılan gazeteciler Mardin’in Tarihi  ve kültürel değerlerine hayran kaldı.