Fide Haberleri

Fide Haberleri

Kökten, Emekçi Kadınlara Karanfil Dağıttı

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Zirve ve Umut fide şirketlerinde çalışan kadınlara karanfil dağıtarak; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Saatcı: Belediye Bünyesinde Sebze Fideleri Üretimi Yapacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, göreve geldikleri zaman kurulacak özel bir birimle belediye bünyesinde sebze fidanı yetiştireceklerini açıkladı.

Cumhuriyetin 100.Yılına Özel 100 Uçurtma Uçurdular

Fethiye Atatürk İlkokulu öğrencileri, Cumhuriyetin 100.yılına özel yaptığı koreografide 100 uçurtmayı Fethiye Beşkaza Meydanı’nda uçurdu.

Belediyenin Yetiştirdiği Fideler Üreticiyle Buluştu

“Tarımsal Hibe Programı” kapsamında Bodrum Belediyesi tarafından yetiştirilen 120 bin fidenin dağıtımı yapıldı.

Üretici Kazanıyor, Milas Kazanıyor

Milas Belediyesi’nin üreticinin artan maliyetlerine destek olmak için başlattığı yüzde 50 hibeli kışlık fide desteği projesi kapsamında 300 bin fide, başvuruda bulunan 77 üreticiye teslim edilmeye başlandı.

ÇİLEK FİDESİ DİKİMİ KONTROLÜ YAPILDI

Muğla Valiliği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, çilek fidesi dikimleri teknik personel kontrolünde yapıldı.

1963’TEN GÜNÜMÜZE ATA TOHUMLARINDAN 50 BİN FİDE TOPRAKLA BULUŞTU

13 İlçede başlatılan ata tohumlarından çoğaltılan domates, biber ve patlıcan fidelerinin dağıtımı ilk Menteşe İlçesi Sınırsızlık Meydanında başladı. İlkokul öğrencilerine ve vatandaşlara yapılan dağıtıma Muğla Valisi Orhan Tavlı ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak katıldı.

“Telafide ben de varım fotoğraf sergisi” açılışı gerçekleşti

Silkar Günlükbaşı İlkokulu ile Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) işbirliğinde hazırlanan "Telafide Ben de Varım Fotoğraf Sergisi" açılışı yapıldı.

Fethiye’de “Gezici Anadolu Masalları Evi’nin” açılışı yapıldı

Telafide Ben de Varım programı kapsamında Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait Gezici Anadolu Masalları Evi’nin açılışı yapıldı.

Büyük Samanlık Plajı’nda ağaç dikim etkinliği

Büyük Samanlık Plajı’nda örnek etkinlikler devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği “Telafide Bende Varım” programı kapsamında Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gönüllü öğrencileri Büyük Samanlık Plajında ağaç dikim etkinliğinde buluştu.

Belediye ve Kent Konseyi Ortak Çalışmalarını Hayata Geçirmeye Devam Ediyor

Bodrum Belediyesi’nin öncülüğünde, Bodrum Kent Konseyi Kent Estetiği Çalışma Gurubu’nun katkılarıyla, “Begonvil Kenti Bodrum Projesi” kapsamında çalışmalar sürüyor. Begonvil dikilmesinin teşvik edilmesi ve begonvil görünürlülüğünün artırılmasını desteklemek amacıyla, Müskebi Pazar Yeri’nde begonvil fidesi dağıtımı gerçekleşti.

Menteşe Belediyesi 55 Bin ata tohumunu toprakla buluşturdu

Menteşe Belediyesi Kafaca Mahallesindeki 7 dönümlük tarım arazisinde 55 bin ata tohumunu toprakla buluşturdu.

Daha Güzel Bir Milas İçin...

Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler Birimi çalışmalarını sürdürüyor. Kentin birçok noktasında yoğun şekilde hizmetlerini sürdüren ekipler, 60 bin fide dikimine başladı.

İlk karpuz hasadı gerçekleşti, üreticilere fide dağıtıldı

Muğla’da “Katma Değeri Yüksek Sebze Üretim Projesi” kapsamında 40 bin adet karpuz ve 23 bin adet altay f1 tipi salatalık fidesi üreticilere dağıtıldı. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, fidelerin maliyetinin %’i üreticiden u’i Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce desteklendi

Pazaryerlerinde alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda;tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10:00-17:00 saatleri arasında sadece  yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazaryerlerinin açık olabilmesi vatandaşlarımızın yaş meyve/sebze ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verilmesi,pazaryerlerinde oluşabilecek yoğunluk gözönünde tutularak Valilik/Kaymakamlıkların koordinasyonunda mahalli idareler tarafından gerekli tedbirlerin alınması,bu amaçla mevcut pazaryerlerinin genişletilmesi ve/veya ilave pazar alanlarının oluşturulması adına il genelinde pazaryerlerinde alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı.

Genelge valiliklere gönderildi 

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine pazar yerleri ile ilgili genelge gönderdi. Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, Fethiye Belediyesi ile yapılacak istişareler sonucu açık olan pazarların belirleneceğini söyledi. 

Bodrum Belediyesi 154 bin yazlık fideyi üreticilere hibe etti

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan üreticiye fide dağıtım etkinliği kapsamında yazlık ve kışlık olmak üzere toplamda 144 bin fide 186 üreticiyle buluşmuştu. Bu yıl da tarımsal üretimin kesintiye uğramaması ve üretime teşvik amacıyla “2021 Yılı I.Tarımsal Hibe Programı” kapsamında yazlık fide hibe dağıtımı gerçekleştirildi. 36 bin adet domates, 51 bin adet biber, 16 bin adet patlıcan, 10 bin adet salatalık, 12 bin adet karpuz ve 9 bin adet kavun olmak üzere toplamda 154 bin adet fide, toplamda 216 üretici ile buluştu.

Kampüs yolları rengarenk oldu 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar’ın girişimleri ile kampüs girişinden öğrenci yurduna kadar bölümdeki, bölünmüş yolun orta kısmına çiçek dikimi yapıldı. 

Vali Tavlı, Muğla, cazibe merkezi haline gelecek

Muğla'da  “Itri-Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında üreticilere 300 bin fide ücretsiz dağıtıldı.

Salgın Muğla'da Fide Satışlarını Arttırdı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Kovid-19 önlemleri kapsamında sokağa çıkamayan vatandaşlar, önlem amaçlı ve zaman geçirmek için sebze meyve üretimine yöneldi.

Bodrum Belediyesi Korona Tarım Acil Eylem Planında İlk Adımı Attı

Bodrum’da korona virüsü salgın tedbirleri kapsamında tarımsal ve hayvansal üretimin kesintiye uğramaması ve tüketicinin mağdur olmaması için Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan Acil Eylem Planı kapsamında, üreticilere fide hibesine başlandı.