Erasmus Haberleri

Erasmus Haberleri

Fethiye Belediyesi'nde 'Erasmus Projesi' kapsamında toplantı gerçekleşti

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi ile Hollanda Luca Praktijschool Lisesi arasında yürütülen “Küresel Isınmanın Yöremizdeki Etkileri” konulu erasmus projesi kapsamında Fethiye Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Menteşe Mutfak Atölyesi’nde Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

3. Uluslararası Proje Toplantısı MSKÜ Ev Sahipliğinde Yapıldı

Avrupa Birliği Erasmus+Programı tarafından desteklenen “Mesleki Eğitim ve Öğretimin Dijitalleştirilmesi: Ters Yüz İş Temelli Öğrenme” projesinin 3. Uluslararası Proje Toplantısı 5-6 Temmuz 2023 tarihlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yabancı öğrenciler Muğla’nın ödüllü yemek kültürünü öğreniyor

Erasmus projesi çerçevesinde Muğla’ya gelen yabancı öğrenciler, Muğla’nın altın madalyalı dünya şampiyonu Milas böreği ve 2 bin 800 yıllık karakılçık buğdayından yapılan bazlama ekmeği yapmasını öğrenirken, haraketli oyun havaları ile de eğlendi.

Erasmus programı gerçekleştirildi

Ömer Özyer Anadolu Lisesinin yürütücüsü; Polonya, İtalya, Romanya ve Litvanya’nın da ortağı olduğu 2020-1-PL01-K229-081774-6 nolu Cultural Heritage Album RAW Makers isimli Projenin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Kapanış toplantısı ve sertifika töreni gerçekleştirildi

2022-1-LT01-KA122-SCH-000075425 Erasmus+ Projesi kapsamında Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğinde Türk eğitim sistemini tanıyan Litvanya Kedainiai Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri faaliyetlerini sonlandırdı. 

İSPANYALI ÖĞRENCİLER ATAPARK’TA AĞIRLANDI

Erasmus Projesi İklim Değişikliği ile Mücadele programı kapsamında İspanya’nın Cordoba şehri IES Maestro Eloy Vaquero Okulundan Menteşe’ye gelen koordinatör öğretmen ve öğrenciler, proje ortağı Menteşe Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte Atapark’ta ağırlandılar.

ERASMUS ÖĞRENCİLERİ ZENTARA’DA EĞLENDİ

Fethiye Üzümlü Borsa İstanbul Anadolu Lisesinin “Creating a School Environment for Active Participation” isimli Erasmus+ KA2 projesinin Polonya, Yunanistan, Portekiz ve Romanya ortaklarının katılımlarıyla gerçekleştirdiği proje etkinliğinin son durağı Zentara Beach Kitchen oldu. Öğrenciler programın son gününde doyasıya dans ederek birbirinden lezzetli Türk yemeklerini tattılar.

ÇEK CUMHURİYETİ EĞİTİM SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus ve Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında Çek Cumhuriyeti eğitim sistemi ve okulların genel düzeni hakkında bilgi alış verişi gerçekleştirildi.

"ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ" PROJESİ’NDE SONA GELİNDİ

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde, Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akıncı Özel Eğitim Okulu 1. ve 2. kademe, Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğretmenleriyle yürütülen "Engelleri Birlikte Aşıyoruz" isimli 2020-1-TR01-KA101-081288 No’lu Erasmus + Okul Hareketliliği Personel Eğitimi Projesi, hazırlık faaliyetlerinin ardından yurt dışı hareketlilik dönemi de tamamlanarak, yaygınlaştırma faaliyetleri gerçekleştirilmeye başlandı.

Avrupalı Bisikletçiler, Menteşe’de Zeybek Oynadı

Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki Brüksel merkezli Erasmus+ Sport programı, Social Active Cycling Team projesi kapsamında Yunanistan, Bulgaristan, Litvanya ve Portekiz’den Menteşe’ye gelen 16 bisikletçi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde zeybek oynadılar, ebru yaparak akşam yemeği yediler.

Rektör Çiçek, Uluslararası Değişim Öğrencilerini ağırladı

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Programı kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne gelen öğrencileri makamında ağırladı.

“Engelleri Birlikte Aşıyoruz”

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü Avrupa Birliği Projesi olan 2020-1-TR01-KA101-081288 No'lu Erasmus + Engelleri Birlikte Aşıyoruz kapsamında çalışmalar devam ediyor.