Elektrikli Haberleri

Elektrikli Haberleri

Elektrikli Scooter’lar Hor Kullanılıyor

Fethiye’de vatandaşlar Martı Scooter’ları hor kullanmaya devam ediyor. Hatalı parktan dolayı zabıtaların sık sık denetlediği scooterlar, sokak aralarında kırılmış ve yere atılmış şekilde görüldü.

Martı Scooter'ı Çöpe Attılar…

Fethiye’de bir çöp konteynerinde Martı Scooter görüntülendi. Elektrikli Bisiklet Martı Scooter, Çöp Konteynerinde Görüldü.

Başkan Karaca, “Çok katlı otopark yapacağız”

İncirköy Camii’nin temel atma töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, çok katlı otopark yapılacağını söyleyerek, “Elektrikli araçlarla salı pazarından şehir merkezine ring vereceğiz” dedi.

ELEKTRİKLİ BATTANİYEDEN YANGIN ÇIKTI

Bodrum’da bir evin yatak odasında bulunan elektrikli battaniyeden yangın çıktı.

FETHİYE’DE ELEKTRİKLİ SCOOTER DENETİMİ ARTTI

Son zamanlarda birçok kişinin vazgeçilmezi haline gelen Elektrikli Scooterlar Fethiye Trafik Büro Amirliği resmi ekipleri ve Sivil Trafik Ekipleri tarafından denetleniyor. 

KOM SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Fethiye'de ikametinde elektrikli makaron basma makinesi düzeneği kurup fabrika yöntemi ile satış yaptığı ihbarı üzerine harekete geçen Fethiye KOM Grup Amirliği ekipleri A.T. isimli şahsı gözaltına aldı.

MUĞLA’NIN İKİ ELEKTRİKLİ ARACI YARIŞA HAZIR

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) olarak 2019 yılından bu yana hamiliğini yaptığımız ve maddi-manevi destek sağladığımız Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin öğrencileri, tamamını kendilerinin hazırladıkları iki elektrikli araç ile Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına katılmak üzere İzmit’e gitti. Teknofest kapsamında düzenlenen ve 2 yıldır liselilerin katılımına açık olan yarışmada, Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL öğrencileri geçtiğimiz yıl hazırladıkları ismini bölgemizde bir sincap türünden alan Gale 48 isimli araç ile Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazanmışlar ve bizi gururlandırmışlardı. 23-24 Temmuz tarihlerinde yapılacak yarışma için hazırlıklara yılın başında başlayan ekibimiz, Gale 48’i yüzde 80 oranında yenileyerek ve geliştirerek yarışmaya yeniden başvurdu. Ayrıca kısa süre önce vefat eden okul öğretmenlerinden Ahmet Mocan’a ithafen ismi verilen Mocan 48 ile Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş (MTAL), yarışmaya iki araç ile katılan tek okul oldu.

KIVRAK MOTOR’DAN GAZİLER DERNEĞİ’NE ELEKTRİKLİ MOTOSİKLET

Honda Bayisi Nuri Kıvrak tarafından Muharip Gaziler Şehit Aileleri, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne kamu kurum ve kuruluşlarında dernek işlerinin halledilebilmesi için kullanılmak üzere elektrikli motosiklet bağışı yapıldı. Bağışlanan motosiklet Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın da katıldığı törenle derneğe teslim edildi.

ÇALIŞ SAHİLİ’NDE MOTORSİKLET SORUNU

Bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Çalış Sahili’nde trafiğe kapalı alanda dolaşan elektrikli bisikletler ve motosikletler tehlike oluşturuyor. Esnaflar ve vatandaşlar en kalabalık olan zamanlarda sahilde motosikletlerin ve elektrikli bisikletlerin yayaların arasında dolaşmasının tehlike arz ettiğini ifade ediyorlar.

Almak ayrı kullanmak ayrı dert

Elektrik faturalarına 7 oranlarına varan zamlardan sonra elektrikli ev aletlerini kullanmak lüks olmaya başladı. Dövizin ve akaryakıt fiyatlarının artması ile beraber geçen yıla oranla P’ ye varan oranlarda zamlanan elektrikli ev aletlerini satın almak ayrı elde olanı kullanmak ayrı bir dert oldu.

Girgin, yaşamı evde elektriğe bağlı hastalar elektrik faturasından muaf tutulsun

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, evde elektrikli cihazlarla tedavi gören hastaların elektrik faturasından muaf tutulması talebini TBMM Genel Kurulu’nda dile getirerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’na çağrıda bulundu.

Yeni yıla evsiz girdiler

Dalaman İlçesi Karaçalı Mahallesi Şehit Hamza Atakul Caddesi’nde bulunan Dostlar Apartmanı’nda elektrikli sobadan başlayan yangın bir evi kullanılamaz hale getirdi.Yangından oluşan dumandan etkilenen 15 kişi hastaneye sevk edildi.

Teknofest 2021’de Geliştirdikleri Çevre Dostu GALE 48 Adlı Araçla Jüri Özel Ödülü Alan Öğrencilerden Vali Orhan Tavlı’ya Ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerin, kamu kurumların, medya kuruluşların ve üniversitelerin desteğiyle “Milli teknoloji hamlesi” sloganıyla, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Teknofest’e katılarak ilimizi başarıyla temsil eden MUTEG EA (Muğla’nın Teknik Gücü Elektrikli Araçlar) takımı Muğla Valisi Orhan Tavlı’yi ziyaret etti.

Fethiye’de elektrikli bisikletle araç çarpıştı; 2 ölü

Fethiye’de hafif ticari araç ile elektrikli bisikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti.

Elektrik, Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Grubu sektör sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 4 Nolu Elektrik, Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Üyelerin tek tek söz aldığı toplantıda, zincir mağazaların elektrikli ve elektronik dayanaklı tüketim mallarını satması ile Fethiye şehir merkezinde yaşanan otopark sorunu gündeme geldi. Zincir mağaza ve otopark sorunu konularında göreve geldikleri ilk günden bu yana kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirterek üyelere seslenen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Sizde, bizimle birlikte tüm platformlarda bu sorunu dile getirin, hep birlikte hareket edelim ve sorunların çözümü konusunda geniş bir kamuoyu yaratalım.” dedi.

Karagözler Mahallesi’nde zincirleme kaza: 3 yaralı

Fethiye’nin Karagözler Mahallesi’nde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişinin yaralandığı öğrenildi. Akşam saatlerinde şehir merkezinden Tersane yönüne gitmekte olan 48 AER 922 plakalı araç önce seyir halinde elektrikli mopede ardından da park halindeki otomobile çarptığı kaydedildi.

Bodrum Otogarı’nda Türkiye’de Bir İlk

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum’a kazandıracağı yeni otogarda elektrikli araçlar için 6 şarj istasyonu kuruldu.

Fethiye‘de elektrikli ısıtıcı evi yaktı

Muğla’ nın Fethiye ilçesinde elektrikli ısıtıcıdan çıktığı tahmin edilen yangında bir evde maddi hasar oluştu.

Bir bisiklete 6 kişilik Aile Bindi!

Muğla’nın Ortaca ilçesinde iki kişilik elektrikli bisiklete anne, baba ve 4 çocuğun binmesi görenleri hayrete düşürdü.

Elektrikli Battaniye Evi Yakıyordu

Muğla’nın Bodrum ilçesi Cevat Şakir Mahallesi üzerindeki bir evde, elektrikli battaniyeden çıktığı tahmin edilen, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile kısa sürede söndürüldü.

Elektrikli Bisikletteki 2 Kişi Yaralandı

Muğla'nın Milas ilçesinde, otomobille elektrikli bisikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Devrilen Soba Yangına Neden Oldu

Muğla’nın Milas ilçesinde ısınma amaçlı kullanılan elektrikli ısıtıcının devrilmesi sonucu yangın çıktı. Yangında ikamette maddi hasar meydana geldi.

Elektrikli Battaniye Evi Yaktı

Bodrum’da bir evde prizde unutulan elektrikli battaniyeden çıkan yangın, büyük çapta maddi hasara neden oldu.