Ehliyet Haberleri

Ehliyet Haberleri

Bunu yapan motor sürücüleri ceza yedi

Motosiklet ehliyet sınıflarıyla ilgili yanlış bilgi kafalarda soru işareti bıraktı.

Yatarak motosiklet kullanan ehliyetsiz sürücüye ceza yağdı 

Fethiye trafik şube ekipleri tehlikeli motosiklet kullanan sürücüye geçit vermedi. 

Ehliyet alacaklar dikkat! 10 Temmuz'dan sonra zam geliyor

Asgari ücret ve akaryakıt zamları sonrası ehliyet ücretlerinde de fiyat artışı yaşanacak. Buna göre 10 Temmuz'da yapılacak düzenlemeyle ehliyet sahibi olmanın bedeli ne kadar olacak? 

125 cc'nin altındaki motorlar B ehliyetle kullanılabilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, motor kullanımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gittiklerini duyurarak, "Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek" dedi.

RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK OPERASYONUNDA 3 GÖZALTI

Fethiye ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı “usulsüz yollarla ehliyet alan şahıslara” yönelik operasyonda yürütülen soruşturma kapsamında A.R.Ö., R.S. ve K.Ö. gözaltına alındı.

SÜRÜCÜ BELGESİ ÜCRETİ HAKKINDA AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme ücretinin, süre sonu olan 31 Aralık 2024'e kadar 15 lira olarak devam edeceğini duyurdu.

45 YAŞ ÜSTÜ SÜRÜCÜLER DİKKAT!

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan ve 1 Ocak 2016 yılından önce düzenlenen ehliyetler ile ilgili açıklama yapılarak 31 Aralık 2022 yılına kadar süre verildiğini ve o güne kadar ehliyetlerini yenilemedikleri taktirde ceza ödeyecekleri paylaşıldı.

SAYISAL TAKOGRAF VE DİJİTAL EHLİYET İŞLEMLERİ ARTIK FTSO’DAN YAPILIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin ticari hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Karayolu taşıma araçlarının sürücüleri, sayısal takograf işlemlerini artık Muğla’ya gitmeden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasından yaptırabilecek. Böylece FTSO, sayısal takograf işlemlerinin yapılabilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yetkilendirdiği 159 “Yetkilendirilmiş Kayıt Merkezi”nden biri oldu.

Fethiye KOM’dan sahte ehliyet çetesine büyük darbe

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince bazı şahısların sınava girmeden sahte ehliyet aldıkları ve bu ehliyetleri Fethiye İlçesinde bulunan 2 şahsın aracılığı ile 10-20 bin TL karşılığında temin ettikleri belirlenen şahıslara yönelik olarak operasyon düzenlendi.

Ceza yememek isterken canından oldu

Muğla'da meydana gelen feci kazada ehliyetsiz sürücü hayatını kaybederken arkadaşı ise ağır yaralandı. Ehliyetsiz motosiklet sürücüsü Mirkan Alpay, polis çevirmesinde ceza yememek için ters yöne girdi. 16 yaşındaki Mirkan Alpay ile arkasında yolcu olarak bulunan arkadaşı Mehmet Deniz (18), motosikletle ters yönden giderken, karşıdan gelen otomobil ile çarpıştı. Kazada Mirkan Alpay yaşamını yitirirken, Mehmet Deniz ağır yaralandı.

Avukat Uzun: “Zeynep’in katilinin ceza ehliyetinin tam olduğu mahkemeye bildirildi”

Şenpınar ailesinin avukatı Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun: “Zeynep’in katilinin ceza ehliyetinin tam ve eksiksiz olduğu mahkemeye bildirildi”

Zeynep’in katilinin akıl sağlığı yerinde çıktı

Zeynep Şenpınar cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Muğla’da, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde kız arkadaşı Zeynep Şenpınar’ı 37 defa bıçaklayarak vahşice öldüren, boksör Selim Ahmet Kemaloğlu hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, zanlının cezai ehliyetinin tam olduğu bildirildi.

Pınar Gültekin’in adli tıp raporu vahşeti ortaya koydu

Muğla’da vahşice öldürülen Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’nın akıl sağlığı yerinde ve ceza ehliyetinin tam olduğuna dair rapor verildi. Ayrıca adli tıp raporunda Pınar’ın cesedinin tamamının yandığı ve bu nedenle ölüm zamanı ve sebebi belli olmadığı, yaşarken diri diri yakılmış olabileceği belirtildi. Öte yandan Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili katil Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasına bugün devam edilecek.

Acıya Boğan Kazada, Kahreden Ayrıntı

Bodrum'da 16 yaşındaki gencin kullandığı aracın kaza yapması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Kazada yaşamını yitiren genç kızın cenazesi bugün gözyaşları arasında toprağa verildi. Kazada aracı kullanan O.U.'nun ise 16 yaşında ve ehliyetsiz olduğu öğrenildi.

Trafik Kontrolü Sırasında Polisleri Linç Ettiler

FERDİ YAVUZ- Ehliyetsiz sürücü ve arabadaki grup trafik polislerine saldırdılar.

Yetkisiz Ve Sahte İHA Ehliyetlerine Ceza Geliyor

Droneturk Havacılık A.Ş sahibi Mustafa Kaçan, drone lisanslarının ücretsiz temin edildiği yönündeki haberlere ilişkin, “Sportif, amatör ve ticari drone kullanıcıları hakkında yanlış bilinen konular veya bilgi eksikliği mevcut. Ticari pilot olmayıp, izinsiz drone uçuranlara 18 bin lira gibi idari para cezası uygulanıyor” dedi.

Ortaca’da Dur İhtarına Uymayan Alkollü Sürücü Polis Ekiplerince Yakalandı

 Ortaca’da sokağa çıkma yasağını ihlal eden ve polisin 'dur' ihtarına uymayan ehliyetsiz ve alkollü otomobil sürücüsü ile yanındaki arkadaşı, polis ekiplerinin takibi sonucu yakalandı.

Radar Grubu Çöktü

Yaklaşık 43 bin takipçi uyudu, Radar ve Çevirme Grubu Kurucusu alkollü araç kullanmaktan ehliyetini aldırdı.