Değişiklik Haberleri

Değişiklik Haberleri

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Toplantısı Tekrardan Yapıldı

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik 1 Ocak itibarıyla resmiyet kazandı. Buna göre bir konutu 100 günden kısa süreli kiraya verecek ev sahipleri, izin belgesi almak zorunda kalacak. Bu belgeyi almak için ise 2 Ocak itibariyle başvurular başladı. Birçok konut sahibini ilgilendiren toplantı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Tebliği Yayınlandı

Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ ile sağlanan desteklerin başvuru ve ödeme tarihlerinde değişikliğe gidildi.

Fethiye’de güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatları indirim ve zam haberleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Araç sahipleri için brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki değişikliklerden etkilenen benzin ve motorin fiyatlarında güncel rakamları derledik.

Motorine zam yolda

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

Fethiye’de bu hafta hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre yeni haftanın ilk günü 7 Ağustos'ta sıcaklıkların kuzey kesimlerde biraz azalacağı, Fethiye’de ise önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Akaryakıtta Zam Yağmuru Devam Ediyor

KDV artışı sonrası petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte yurttaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Benzine 15 Temmuz Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 32 kuruş zam geldi. 

BELEDİYE PERSONELLERİ YEMİN EDEREK DEVLET MEMURU OLDU

Ula Belediyesi bünyesinde çalışan ve “Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile memuriyete başlayan 13 sözleşmeli personelin yemin töreni Nail Çakırhan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

MOTORİNE ZAM GELİYOR

Petrol fiyatlarındaki yükseliş ile bu geceden itibaren motorine zam gelecek. Benzin fiyatlarında işe değişiklik olmayacak.

FETHİYE KAYMAKAMLIĞI’NDA YENİDEN GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Fethiye Kaymakamlığı görevine İzmir Adnan Menderes Hava Limanı Hudut Mülki İdare Amiri Ümit Cavuldak'ın vekâleten atandığı duyurusunun ardından Fethiye Kaymakamlığı görevine Yusuf İzzet Karaman'ın atandığı bildirildi.

GENEL MÜDÜR ERKILINÇ’TAN DEĞERLENDİRME: BASINIMIZI YAŞATMAYA KARARLIYIZ

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, yasa değişiklikleri sonrası birinci önceliklerinin ilan kayıplarını telafi etmek ve gazetelerin gelirlerini artırarak çeşitlendirmek olduğunu belirterek, “Resmi ilanların geleceğine dair belirsizliğin ortadan kaldırılması ile birlikte artık yolumuz açık, hedefimiz bellidir” ifadesini kullandı.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI! KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Karayolları Trafik Yönetmeliği üzerinde yapılan değişiklikler neticesinde hem sürücüleri hem de toplu taşımada yolculuk eden vatandaşları ilgilendiren bazı kurallar hayatımıza girdi. Örneğin, artık minübüs, otobüs ve taksilerde tüm yolcular emniyet kemeri takmak zorunda olacak.

AKARYAKIT FİYATLARI YERİNDE DURMUYOR

Petrol fiyatlarında dün yaşanan sert düşüş akaryakıt fiyatlarında flaş bir gelişmeye neden olmuştu. Motorine yapılacak 1,26 liralık zam yaşanan düşüşle iptal edilmişti. Ancak motorin grubunda 17 Ağustos Çarşamba gününden geçerli olmak üzere 79 kuruş zam bekleniyor. Benzin fiyatlarında ise değişiklik beklenmiyor.

OKUL SERVİSLERİNE YÖNELİK YENİ KARAR

Eğitim-öğretim yılı açılışına az bir zaman kalan Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Buna göre, koltuk sensörü, 3 nokta emniyet kemeri, iç ve dış kamera, şeffaf cam şartları ilerleyen yıllara ertelendi.

KAYA, “HER ŞANTİYEYE BİR ŞEF”

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hakkında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hüseyin Kaya’da basın açıklaması yaptı.

BENZİNE 1 LİRA 55 KURUŞ İNDİRİM

Brent petrol fiyatlarının 100 dolar seviyesine kadar gerilemesinin ardından benzin grubunda 14 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere litrede1 lira 55 kuruşluk indirim bekleniyor. Şu an için motorin grubunda litre fiyatlarında bir değişiklik gözükmüyor

MOTORİNDE 1.5 TL İNDİRİM BEKLENİYOR

Dünya’da yaşanan gelişmeler sonrası brent petrol fiyatlarına ki hareketlilik sonucu ülkemizde 30TL’yi aşan motorin fiyatına indirim haberi geldi. Edinilen bilgiye göre motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 1.5TL tutarında indirim yapılacak. Benzin ve LPG fiyatlarında ise değişiklik yaşanması beklenmiyor.

AKARYAKIT İNDİRİMİ MEMNUN ETMEDİ

Brent petrol fiyatlarında yaşanan değişkenlik sonrası fiyatların aşağı doğru yönelmesi sonucunda benzinin litre fiyatına 25 kuruş indirim gelirken motorin ve LPG fiyatlarında değişiklik olmadı.

Basın Kanunu'ndaki değişiklikler neler getiriyor?

Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'na geliyor. internet haber siteleri, "Süreli Yayın" kabul edilecek ve birçok konuda alınan kararlarla çalışanların hakları güvence altına alınacak.

KOLAYLI: ‘YAZILI BASININ KADERİ GENEL KURUL’A KALDI’

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçen “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin, yerel gazeteleri ekonomik olarak kapanmanın eşiğine getirecek maddeler içerdiğini söyledi.

BENZİNE İNDİRİM GELDİ

15 Haziran Çarşamba günü itibariyle benzin fiyatlarında 97 kuruş indirim gerçekleşirken, değişiklik pompa fiyatlarına yansıdı.

GİRGİN: YEREL YÖNETİMLERE KÖİ YETKİSİ VERMEK, YANLIŞTA ISRAR DEMEKTİR

Bu hafta Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda görüşülen “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmeleri tamamlandı. Önümüzdeki günlerde teklifin Genel Kurul’a sevk edilmesi bekleniyor. Teklifte, Türkiye Çevre Ajansının özel şirketler kurması, MUÇEV ile Göcek ve Dalaman Koylarının mapa ve şamandıra işletme işinin özelleştirilmesi hakkında hükümler içeriyor.

GİRGİN: ‘ÇEVRE AJANSI ELİYLE SERVET TRANSFERİ YAPILIYOR’

Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda bugün görüşmelerine başlanan “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Türkiye Çevre Ajansının özel şirketler kurması, MUÇEV ile Göcek ve Dalaman Koylarının mapa ve şamandıra işletme işinin özelleştirilmesi hakkında hükümler içeriyor.

GİRGİN: İKTİDAR, HERKES SUSSUN SADECE KENDİLERİ KONUŞSUN İSTİYOR

40 maddeden oluşan “Basın Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” bugün TBMM’de tali komisyonda görüşülecek. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, teklifle ilgili TBMM Genel kurulunda söz alarak açıklama yaptı.

GİRGİN: ÇEVRE AJANSI ELİYLE SERVET TRANSFERİ YAPILIYOR

Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda bugün görüşmelerine başlanan “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Türkiye Çevre Ajansının özel şirketler kurması, MUÇEV ile Göcek ve Dalaman Koylarının mapa ve şamandıra işletme işinin özelleştirilmesi hakkında hükümler içeriyor. Teklifin Anayasa’ya aykırılığı üzerine söz alan, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin şunları söyledi:

GİRGİN: ‘CUMHURİYET TARİHİ'NİN EN BÜYÜK SOYGUNU KUR KORUMALI MEVDUAT İLE YAPILIYOR’

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, bu hafta TBMM’de görüşmelerine devam edilen “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”’nde söz alarak kur korumalı mevduat hakkında TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

GİRGİN: BANKA EMEKÇİLERİ HEDEF VE ZAMAN BASKISINDAN TÜKENİYOR

Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşüldü. Genel Kurul’da konuşma yapan Girgin “kanun teklifinin adı "Bankacılık Kanunu'nda değişiklik" ama içinde banka çalışanları yok” diyerek banka emekçilerinin sorunlarını gündeme getirdi. Girgin daha önce banka emekçileri hakkında bir de araştırma önergesi vermişti.

GİRGİN: ‘YENİ BİR HAYAT BAŞLAMAK ÜZERE’

Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşüldü.

İyi Partili Ergun Kıyı Yönetmeliği’nin İptali İçin Danıştay’a Başvurdu

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca 16 Nisan 2022 tarihinde Resmî Gazete'de yayınlanan "Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i yargıya taşıdı.

İYİ PARTİLİ ERGUN KIYI YÖNETMELİĞİNDEKİ DEĞİŞİKLİĞİ SORDU

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, 16 Nisan’da Resmî Gazete’de yayınlanan Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik’te yapılan değişiklikle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

GİRGİN: ‘SERVİSÇİLER İFLAS BAYRAĞINI ÇEKMEMEK İÇİN ZOR DAYANIYOR’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin Genel Kurul’da görüşmeleri sürüyor.