Cocuklara Haberleri

Cocuklara Haberleri

Seydikemer’de ED Spor Akademi Açıldı

Muğla Seydikemer'de spor tutkunları için heyecan verici bir gelişme yaşandı. Genç Girişimci Erkan Doğan tarafından kurulan ED Spor Akademi, çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğlenceli ve eğitici spor faaliyetleriyle dolu bir kapı aralıyor.

Kökten çocuklara top hediye etti

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, gezilerine devam ediyor. Mahalleleri dolaşarak halkın sorunlarını dinlediklerini belirten Başkan Adayı Kökten, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti. 

Manken Wilma Elles İlgi Odağı Oldu

Fethiye’de Manken Wilma Elles, giydiği gelinlikle ilgi odağı oldu. 100 metre kuyruğu olan kırmızı gelinlik satışından elde edilecek gelir depremzede çocuklara bağışlanacak.

"Çocuklarımızın mutluluğu her şeyden önemli"

Fethiye Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği’nin, Fethiye Sevgi Evi Erkek Yetiştirme Yurdu’nda düzenlediği kahvaltı etkinliğine; Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Çiğdem Karaca ve Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı ile birlikte katıldı.

“Özel Çocuklara Özel” 70’leri Yaşayacak

Marmaris Belediyesi ve Marmaris'in Ritmi Özel Çocuklar Dayanışma Derneği (MARTİMDER) işbirliğiyle; otistik - down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklar yararına düzenlenen gecede sanatçılar, 70’li yılların şarkılarıyla nostalji rüzgarı estirecek.

Seydikemer Belediyesi’nden Toplu Sünnet Şöleni

Seydikemer Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak ve çocuklara sağlıklı bir gelecek sunmak amacıyla ücretsiz Toplu Sünnet Şöleni düzenleyecek.

Sağlık ve Yargı Kurumları Çocuğa Yönelik İstismara Karşı Yeniden Yapılanmalı

Çocuklara yönelik istismarın ortaya çıkması için, hem sağlık hem de yargı sisteminde iş birliğinin hayata geçmesi gerekiyor. Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları (CİSÜ) Platformu, çocuk istismarı alanında yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, hukuk ve sağlık kurumlarının istismar yaşayan çocuklara özel olarak yeniden yapılanması gerektiğine dikkat çekti.

Depremzede Çocuklara Bisiklet Morali

Muğla Karya Bisiklet Kulübünce Depremden etkilenen çocuk ve gençlere Bisiklet armağan ediliyor.

GİGA, Özel Çocuklara Sanatın Kapılarını Araladı 

Fethiye Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu (GİGA) Destek Eğitim Odası öğrencileri düzenlenen gezi programında keyifli bir gün geçirdiler. 

Kuşçu, “Gelirler öğrencilerimize burs oluyor”

Salı pazarında kurulan ikinci el pazarında FETAV adına satış yapan emekli öğretmen Feray Kuşçu, elde edilen gelirlerle üniversite okuyan çocuklara burs verildiğini ifade etti. 

23 Nisan Seydikemer’de kutlandı

Millî Mücadelemiz ve bağımsızlığımızın sembolü “Türkiye Büyük Millet Meclisi”mizin 103. yaşı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Seydikemer’de coşku ve gururla kutlandı.

Aday, 'Ramazan Bayramımızı Buruk Kutluyoruz'

Ak Parti Muğla Milletvekili Adayı Eylem Tan Ramazan Bayramının ikinci günü, 11 il’i etkisi altında bırakan 6 Şubat depremi sonrasında Marmaris ilçesine gelen depremzedelerle bayramlaştı. Sırasıyla İçmeler Uygulama Oteli, PTT ve Armutalan Meteoroloji lojmanları ile Armutalan ve Marmaris Polis evindeki yaklaşık 500 depremzede ile bayramlaşan Ak Parti Milletvekili adayı Tan depremzede çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Fethiyespor karşılaşması kadın ve çocuklara ücretsiz

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fethiyespor – Balıkesirspor karşılaşmasını izlemek isteyen kadın ve çocuklardan bilet ücreti alınmayacak.

Bu yolda sana çok güveniyoruz diye yola çıkıp, hediye dağıttılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde trafik ekipleri tarafından Ramazan Bayramı trafik tedbirleri çerçevesinde “Bu yolda sana çok güveniyoruz mottosu” ile ilçeye gelen araç sürücülerinin bayramını kutlayarak kurallar konusunda uyarılarda bulunup çocuklara hediyeler dağıttı.

DOSTLUK KENTİNDE ÇOCUKLARA ETKİNLİKLER

Bodrum Belediyesi tarafından kurulan Hatay Arsuz Dostluk Kenti’nde depremzede vatandaşların ihtiyacına yönelik çalışmalar yürüten Bodrum Belediyesi, çocuklara özel etkinliklerini de sürdürüyor.

ÇOCUK OYUN EVİ'NDE ÇOCUKLAR HEM EĞİTİM ALIYORLAR HEM EĞLENİYORLAR

Milas Belediyesi bünyesinde hizmet veren ‘Oyun Evi’ kapılarını çocuklara açtı. Tamamen ücretsiz ve tam gün hizmet veren Çocuk Oyun Evi’nden, okul öncesi hizmetlerinden mahrum kalan ihtiyaç sahibi ailelerin 48-66 ay arası çocukları faydalanıyor.

HAYDİ ÇOCUKLAR ŞENLİĞE!

Afet bölgesindeki depremzede çocukların yüzlerini güldürmek, Milas’ta yaşayan tüm çocuklarımızın renkli bir gün geçirmelerini sağlamak için 19 Mart Pazar günü Çocuk Şenliği düzenlenecek. Şenlik kapsamında, “Oyuncağını Al Gel” sloganıyla toplanacak oyuncaklar deprem bölgesinde yaşayan çocuklara gönderilecek.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA OYUNCAKLARI ULAŞTIRILIYOR

Cumartesi günü Fethiyespor evinde GMG Kastamonuspor’u konuk etti. İkinci yarının Fethiye’de ki ilk maçında Fethiyespor taraftarları depremzede çocukları unutmadı. Maç öncesinde stadyuma atılan peluş oyuncaklar depremzede çocuklara ulaştırılmak üzere Malatya’ya yola çıktı.

FETHİYESPOR TARAFTARI DEPREMZEDE ÇOCUKLARI UNUTMADI 

Fethiyespor taraftarı feci depremden etkilenen depremzede çocukları unutmayarak anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Fethiye Şehir Stadı’nda maç başlarken bütün oyuncaklar alkışlar arasında sahaya atıldı. Sahaya atılan oyuncakları futbolcular görevliler yardımıyla topladı. Peluş oyuncaklar daha sonra çocuklara hediye edilmek üzere deprem bölgesine gönderilecek.

DATÇA BELEDİYE’SİNDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA DESTEK

Datça Belediyesi, deprem bölgesinden ilçeye gelen afetzede çocuklar için hafta sonunda bir etkinlik düzenledi

JANDARMA’DAN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA MORAL ZİYARETİ

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası, afet bölgesinden Muğla’nın 13 ilçesinde konaklayan depremzede aileler için moral ve motivasyon etkinlikleri sürüyor.

KIZILAY’DAN AFETZEDE ÇOCUKLARA YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK 

Afet bölgelerinde “çocuk dostu alanlar” hizmet veriyor 

FETHİYE, İSKENDERUN’DAKİ DEPREMZEDE ÇOCUKLARI DA UNUTMADI 

Fethiye Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda FETAV (Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı) gönüllülerinin aracılığı ile kente gönderilen oyuncaklar,  İskenderun’a geçici görevlendirilme ile giden Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı ile depremzede çocuklara ulaştırıldı

FETHİYE’DE DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ÖZEL OYUN PARKI

Hatay ve Osmaniye'den gelen depremzedelerin karşılandığı ve konaklama merkezlerine yönlendirildiği Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde minik misafirler için park kuruldu. 

FETHİYE EMNİYETİNDEN ÇOCUKLARA “OYUN ODASI” JESTİ

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü çocuklar için "oyun odası" projesini hayata geçirdi.

HAVACILIK TANITIMINA ÇOCUKLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Menteşe Belediyesi ve Muğla Kokpit Okulları işbirliğinde düzenlenen ‘Havacılık Tanıtımı ve Uçaklar Nasıl Uçar’ etkinliği Menteşe Çocuk Bilim Parkında gerçekleşti. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Muğla Kokpit Okulları Sivil Havacılık Meslek Dersleri Öğretmeni Eren Karagöz tarafından uçaklar nasıl uçar, uçak bakımı, hava trafik kontrolü ve havacılık sektörü hakkında çocuklara bilgiler verildi.

Bodrum Belediyesi’nin yaz kursları devam ediyor

Bodrum Belediyesi'nin çocuklara yönelik hazırlamış olduğu ücretsiz yaz kursları, yoğun bir katılımla devam ediyor.

LÖSEV İYİLİKLER TIRI FETHİYE’DE

LÖSEV, “İyilikler Tırı” projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi hasta ve ailelerine yardımlar ulaştırmaya devam ediyor.

“SAĞLIKLI BİR YAŞAM HER ÖĞRENCİNİN HAKKI”

Öğrenci Veli Derneği Muğla Şubesi Fethiye temsilcileri tarafından tüm çocuklara laik, bilimsel, kamusal, parasız eğitim için mücadele verdiklerine dair basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada “Çocuklarımızın sağlıklı ücretsiz ve erişilebilir suya kavuşması için merkezi ve yerel yönetimlerin ortaklaşa çalışması beklenmekte bununla ilgili bir projenin hayata geçirilmesi acilen sağlanmalıdır” denildi.

MENTEŞE BELEDİYESİNDEN ÇOCUKLARA ‘ATIK BİLİNCİ’ EĞİTİMİ

Menteşe Belediyesi, sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve bu konudaki farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak ilçe merkezindeki 12 ilkokulda öğrencilere Atık Bilinci Eğitimi veriyor.