Çift Haberleri

Çift Haberleri

Çiftlik mahallesinden Kökten’e tam destek

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Çiftlik mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. 

Yiğit, Fethiye’de Ziyaretlerde Bulundu

Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit beraberinde Zafer Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Müjgan Dikmen ve Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanı Umut Hepdizdar ile birlikte Çiftlik ve Kargı mahallelerini ziyaret etti.

Alim Karaca Çiftlik'ten Seslendi : 10 Bin Farkla Öndeyiz

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Çiftlik mahallesinde vatandaşlarla biraraya geldi.

Saatcı: Sizin Yaptığınız Parklar Bizim Fethibey Parkının Zekatı Olur

Yeni dönemde yapmayı açıkladığı projelerine yönelik rakiplerinin eleştirilerine cevap veren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "Bizim yaptığımız Şehit Fethibey Parkı'nın zekatı sizin yapığınız parklara eş değer. Biz hayal satmıyoruz, yapamayacağımız sözü vermeyiz." dedi.

Yumurta üretim çiftliğinin açılışı yoğun ilgi gördü

Yeşilüzümlü Halkevi ve Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme Kalkınma Kooperatifi'nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü'de yaptırılan yumurta üretim çiftliği törenle hizmete açıldı.

Saatcı: Çiftçilerimize Ücretsiz Ziraat Mühendisi Ve Veteriner Desteği Vereceğiz

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart seçimlerinden zaferle çıkmaları halinde çiftçilere Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekim desteği vereceklerini açıkladı.

Yumurta Çiftliği Üretim Merkezi Ve Yeşilüzümlü Halkevi Hizmete Açılıyor

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliği ve Yeşilüzümlü Halkevi 12 Mart 2024 günü, saat: 17.00’de hizmete açılıyor. İki tesisin açılışı, Yeşilüzümlü’deki Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin içindeki yeni Halkevi’nde yapılacak.

Fethiye’de 8 Mart’ta dünya evine girdiler

Muğla’nın Fethiye ilçesinde iş insanı İbrahim Dündar ile Elif Göre çifti evlenmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tercih ettiler. LLULL Tersane’de düzenlenen nikâh organizasyonuna çiftin çok sayıda seveni katıldı. 

Alim Karaca: Sosyal Projelere Devam

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliğinin açılışı 12 Mart 2024 Salı günü yapılacak. Doğal ortamlarında gezen tavuklardan yumurta üretilecek olan tesiste, çalışmalarda sona gelindi.

Trafik Polislerinden Minik Çiftçilere Şefkat Eli

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği ile Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Polisi ekipleri, geleceğin çiftleriyle yan yana gelerek eğlenceli anlar yaşanmasına neden oldu.

Nikâh Salonları 29 Şubat'ta Boş Kaldı

Takvimlerin 4 yılda bir denk geldiği 29 Şubat, Fethiye'de dünya evine girecek çiftlerin tercih etmediği bir gün oldu. 29 Şubat 2024 tarihi için sadece 6 çift nikâh başvurusu yaptı.

Fethiye’de Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Arda Apaydın Son Yolculuğuna Uğurlandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Çiftlik Mahallesi’nde dün 20.30 sularında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 20 yaşındaki genç motosiklet sürücüsü Arda Apaydın, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Ayşe Çiftçi İyi Parti’den İstifa Etti

İyi Parti Fethiye Belediye meclis üyesi Ayşe Çiftçi yaptığı açıklamayla partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Çiftlik Halk Evi Törenle Açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından Çiftlik Mahallesi’ne kazandırılan halk evi, gerçekleştirilen törenle açıldı. Programa yoğun bir katılım oldu.

Seydikemer, Nikah Salonu İçin Gün Sayıyor

Seydikemer’de ilk olma özelliği taşıyan ve Eşen Çayı kenarına yapılacak Nikah Salonu projesinde inşaat çalışmaları başladı. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, “Seydikemer’de mutluluğu ‘Evet’ diyecek olan çiftlere, güzel ve nezih bir salon hazırlıyoruz” dedi.

Cumhur İttifakı Adayı Kökten "Muhtarlar Masası Kuracağım"

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten seçim çalışmaları kapsamında sırası ile Çiftlik Semt Pazarı, Kargı Mahallesi ve Yanıklar Mahallesinde vatandaşlar ile buluştu. Gerçekleşen seçim çalışmasında Kökten'e Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Av.Murat Çağlar Ayıkol ve çok sayıda partili eşlik etti. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Fethiye Belediye Başkan Adayı Kökten " Var olan bu sorunların mevcut bütçe ile çözülmesi mümkün değil. Merkezi hükümetin desteği olmadan bu sorunların çözülmeyeceği belli oldu. Fethiye'nin artık bir beş yıl daha kaybetme lüksü yok. Bunun için desteğinizi bekliyorum"diye konuştu. Çiftlik Semt Pazarında pazarcı esnafı ve vatandaşlar ile buluşan, Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, pazarcı esnafı ile çay içerek sorunlarını dinledi.

Elma Music&Dance’ta Sevgililer Günü Eğlencesi

14 Şubat Sevgililer Günü’ne Fethiye’nin gözde eğlence mekânlarından biri olan Elma Music&Dance’ta düzenlenen program ile girmek isteyen çiftler, dj eşliğinde doya sıya eğlendiler.

Fethiye’de 14 Şubat’ta Nikâh Akını

Fethiye’de evlenmek isteyen çiftler nikâh tarihi olarak 14 Şubat Sevgililer Günü’nü tercih etti.

Başkan Adayı Kökten, Sevgililer Gününü Kutladı

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla sahil bandında çiftlere ve vatandaşlara çiçek takdim etti. 

Büyükşehir Meyve Fidanı desteğine başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımsal desteklemeler kapsamında 53 bin adet meyve fidanın dağıtımına başlıyor. Desteklemeler 2 ile 10 dekar arası araziler için yapılacak. Bütün çiftçiler bu desteklemeden doğrudan faydalanabilecek.

Deniz çift renk oldu

Fethiye’de şiddetli yağışın ardından Fethiye Körfezi’nde deniz suyunun rengi iki ayrı ton oldu.

Büyükşehirden Datça’da Badem ve Zeytin Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin daha fazla ürün ve gelir elde etmesi amacıyla başlattığı ‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi kapsamında Datça ilçesinde badem ve zeytin üretimi ile ilgili üreticilere eğitim verdi.

Mercan, “Piyango 20 yıl çıkmadı ama bu ay da alacağım”

Fethiye Cuma Pazarı Esnafı Osman Mercan, bu yılbaşında çekilecek piyango biletinin kendisine çıkması halinde çiftçilerin çalışan gözüktükleri için mahrum kaldığı 5000 liralık emekli ikramiyesini vereceğini belirtti.

Çiftçilerin başvuru yapması için son tarih 4 Ocak

2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.

Borucu, ‘Hep zararına satıyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. Yılı anısına emeklilere özel 5000 TL ikramiye dağıtılacağını açıklamıştı. ÇKS kaydı olan emekli çiftçilerin bu ikramiyeden yararlanamayacağı belirtilmişti. Fethiye Cuma Pazarı esnafı çiftçi Mehmet Borucu, kendisinin de birçok çiftçi gibi yaşadığı bu mağduriyet hakkında açıklamalarda bulundu. 

Özkan, ’10 liralık masraf edip 7 liraya satıyoruz’

Emekli ve çalışan çiftçiler, hem çalışan gözüktükleri için hem de Ziraat Odasına kayıtlı oldukları için emeklilere verilecek olan 5000 lira ikramiyeden yararlanamıyorlar. Fethiye Cuma Pazarı esnafı Ahmet Özkan, çiftçinin sürekli zarar ettiğini ve ikramiye ile ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

Cuma Pazarı Esnafından Çarpıcı Açıklamalar

Fethiye Cuma Pazarı’nda esnaf Bayram Nehir, resmi kurumlarda köylüler ve çiftçiler hariç herkese ayrımcılık yapıldığını belirterek bu konudaki düşüncelerini ve isteklerini mikrofonlarımıza anlattı.

Karayiğit, ‘Bu hatadan derhal dönülmesi lazım’

Emekli çiftçiler, çalışan göründükleri için emekliye verilen 5 bin TL ikramiyeyi alamadıklarını defalarca dile getiriyor. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, onların sesi olmak için mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

“Evlilik kredisi çok güzel bir olay”

Yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL kredi verilecek. Fethiye’de yaşayan Halitcan Özdemir, evlilik kredisinin olumlu olumsuz yanlarını değerlendirdi.

Çiftçi Aykut Özal: “15 liraya düşürsem de satış yapamıyorum”

Fethiye’de, Cuma günleri kurulan Üretici Pazarında üreticiler, artan maliyetlerden ve piyasanın durumundan dert yandı.