Cami Haberleri

Cami Haberleri

Ünal Şöhret Dirlik Son Yolculuğuna Uğurlandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 86 yaşında hayatını kaybeden Fethiye’nin değerli isimlerinden biri olan ve halk kültürü araştırmalarıyla tanınan Ünal Şöhret Dirlik, Fethiye Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Alim Karaca : Gemileri 2 Sene Önce Gönderseniz Belki İnanırdık

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, seçime birkaç gün kala halk buluşmaları kapsamında Pazartesi akşamı Cami mahallesini yıktı geçti.

Karapınar Camii'nde Ramazan Heyecanı!

Karapınar Camii'nde bu Ramazan ayında çocuklar için özel bir etkinlik düzenleniyor. Ramazan boyunca en çok namaza gelen çocuğa bayramda ödül verilecek.

Akdenizli, "Girmeler kaplıcamızı tekrar faaliyete geçireceğiz"

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli seçim çalışmaları kapsamında Kıncılar, Girmeler, Güneşli ve Yaka Mahallelerini ziyaret etti. Akdenizli’ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı. Akdenizli, Girmeler Mahallesinde yaptığı konuşmada kaplıcanın içler acısı durumuna dikkat çekerek; “31 Mart Seçimlerinde beni Seydikemer Belediye Başkanı seçeceğiniz gibi inşallah Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ı da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçerek Girmeler kaplıcamızı tekrar faaliyete geçireceğiz” dedi.

Merhume Bölükbaşı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Necati Bölükbaşı, Cansu Bölükbaşı ve Deniz Mahir Bölükbaşı'nn babaanneleri Saliha Bölükbaşı, sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi öğle namazına müteakip Yeni Camii’de kılınan cenaze namazının ardından Hisarönü mezarlığına defnedildi.

Fethiye Müftüsünden Yetişkin Öğrencilere Ziyaret

Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay yetişkin kuran kursu öğrencilerini ziyaret etti.

İncirköy Camii Törenle İbadete Açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından İncirköy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İncirköy Camii, düzenlenen törenle açıldı. 9 ayda tamamlanan caminin 14 milyon TL’ye mal olduğu belirtildi.

Fethiye Genç Fenerbahçeliler Derneği’nden Örnek Davranış

Fethiye Genç Fenerbahçeliler Derneği, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına Fethiye Merkez Camii’nde lokma hayrında bulundu. Fethiye Genç Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Sezgin Özbey, çeşitli açıklamalar yaptı.

Fethiye’de 6 Şubat Depremi Anısına Mevlit Okutuldu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde yakınlarını kaybeden Emniyet Teşkilatı Mensubu ve vatandaşlar için Fethiye Merkez Yeni Camiinde mevlit okutuldu.

Fethiye’de Umreciler, Düzenlenen Törenle Mekke’ye Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın umre organizasyonu ile Fethiye’den kutsal topraklara gidecek olan umreciler, düzenlenen törenle dualarla Mekke’ye uğurlandı.

Milletvekili Otgöz: Şeyh Camii’ni Restore Ettiriyoruz

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz Şeyh Camii için proje hazırlandığını ve restorasyonuna başlanacağını açıkladı.

Fethiye’de Camilerin Temizliğine Başlanıldı

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, mübarek üç aylara girilmesiyle birlikte Fethiye genelindeki tüm camilerde temizliğe başladı.

Dr. Muhittin Özkan Ebediyete Uğurlandı

Fethiye’nin eski doktorlarından ve kariyerinde ilçe sağlık müdürlüğü görevinde de bulunan başarılı Doktor Muhittin Özkan, 65 yaşında hayatını kaybetti. Dr. Muhittin Özkan, Fethiye Yeni Camii’de düzenlenen cenaze namazı ile son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Gönül Erkin Son Yolculuğuna Dualar ile Uğurlandı

Fethiye esnaflarından Musa Cem Erkin'in annesi Fethiye'nin ilk eczacılarından Gönül Erkin, Fethiye Yeni Camii’nde kılınan cenaze namazında son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Erdoğan Taşkın dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Fethiye Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erdi Filiz’in dedesi Erdoğan Taşkın, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Taşkın, bugün öğle namazına müteakip Fethiye Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazı ile beraber son yolculuğuna dualar eşliğinde uğurlandı.

“Kan bağışı sizden hediye kitap bizden”

Fethiye’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Fethiye İlçe Müftülüğü, “Kan bağışı sizden hediye kitap bizden” konulu kan bağışı kampanyasını başlattı.

Mevlid-i Nebi Buluşması Gerçekleştirildi

Fethiye'nin Esenköy Mahallesi'nde bulunan Gökalan Camii'nde, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bir buluşma gerçekleştirildi.

Büyük Kaptan Hayrına Lokma Dağıtıldı

Fethiye’de geçtiğimiz hafta 81 yaşında hayatını kaybeden Fethiyespor’un büyük kaptanı Yurdanur Ünsal hayrına Fethiye Yeni Camii’nde lokma hayrında bulunuldu.

Sanayi Camii görevlileri esnaf ziyareti gerçekleştirdi

Mevlid-i Nebi Haftası programları çerçevesinde Sanayi Camii görevlileri esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Başkan Akdenizli, Mevlid-İ Nebi Programına Katıldı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer İlçe Müftülüğünce düzenlenen Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen programa katıldı. 

Büyük Kaptan Yurdanur Uysal Son Yolculuğuna Uğurlandı

Fethiyespor camiasında da büyük bir yeri ve saygınlığı olan büyük kaptan Yurdanur Uysal, sevenleri tarafından Fethiye Merkez Camii’nde dualar eşliğinde son yolcuğuna uğurlandı.

Kore Gazisi Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı 

Fethiyeli son Kore gazilerinden Zeki Doğan Koreli, 95 yaşında vefat etti. Merhum Koreli’nin cenaze namazı öğle namazına müteakip Fethiye Merkez Yeni Camii’nde kılınırken, Taşyaka Şehir Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. 

Bodrumspor Camiasından Vali Akbıyık’a Ziyaret

Bodrumspor Başkanı Fikret Öztürk ile kulüp yönetimi, Muğla Valisi İdris Akbıyık'ı ziyaret etti.

Kadem Muğla Temsilciliği'nden Aşure İkramı

Muharrem ayı vesilesiyle düzenlenen etkinlik kapsamında, KADEM Muğla Temsilciliği tarafından Menteşe Kurşunlu Camii Meydanı'nda vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Gazeteci Dereli'nin Babası son Yolculuğuna Uğurlandı

Fethiye'nin sevilen basın mensubu Fatih Dereli'nin babası Abdil Dereli, Özyer Camii’nde kılınan namaz sonrasında son yolculuğuna uğurlandı.

Kaymakam Karaman, Yeni Camide Aşure Dağıttı 

Fethiye Yeni Cami'de muharrem ayı dolayısıyla cemaate aşure ikramında bulunuldu. 

Camiye Gelen Çocukların Bisikletleri Tamir Ediliyor

Fethiye’de Çamköy Mahallesi Camii'ne gelen Yaz Kur'an Kursu öğrencilerinin bisikletleri din görevlisi tarafından tamir ediliyor.

Kızılkaya Son Yolculuğuna Uğurlandı

Fethiye’nin sevilen simalarından birisi olan, Fethiye Kaymakamlığı’ndan emekli Mahmut Kızılkaya hayatını kaybetti. Kızılkaya, Merkez Yeni Camii’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Kur'an Kursunda Öğrencilere Elbise ve Tişört Hediye Edildi

Çalış Mahallesi'nde bulunan Hz. Ali Camii Yaz Kur'an Kursu, manevi duyguların yoğun yaşandığı bir etkinliğe ev sahipliği yaparak Kur'an-ı Kerim eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Cumaların Vazgeçilmezi: Lokma 

Fethiye’de Cuma Namazı vakitlerinde çeşitli camilerde lokma hayrı yapılmaya devam ediliyor. Hayırseverler, vatandaşın lokmaya gösterdiği ilgiden dolayı mutluluk duyduklarını ifade ettiler.