Arıtma Haberleri

Arıtma Haberleri

Saatcı: Bizim Yaptığımız Tesise Kanalizasyon Bağlamakla 100 Yılın Projesi Yapılmış Olmuyor

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı Ovacık Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşmasında Kaşıkçı Elması olarak adlandırdığı Ölüdeniz markasını tüm dünyaya tanıtacaklarını açıkladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 100 Yılın Yatırımını yaptık sloganına da gönderme yapan Saatcı, “Kanalizasyon sistemini bizim 2002 yılında yaptığımız arıtma tesisine bağlayarak 100 yılın projesi yapılmış olmuyor.” dedi.

Büyükşehir Açılış ve Temel Atmalara Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde kültür merkezi, atıksu arıtma tesisi, kent meydanı gibi halkın farklı ihtiyaçlarını karşılayan yatırımların açılış ve temel atmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Bodrum’un En Büyük Arıtma Tesisini Açıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum’un en büyük arıtma tesisi olan Turgutreis İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin açılışını 14 Şubat 2024 Çarşamba günü gerçekleştiriyor.

İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Torba Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile yapımına başlanan Torba Atık su Arıtma Tesisi ve kanalizasyon çalışması tamamlandı. Projenin hayata geçirilmesi ile kanalizasyon şebekesi bağlanan mahallelerden Büyükşehir Belediyesi tarafından alınması gereken atık su gelirleri, 27 yıl süre ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na veriliyor.

Yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu

Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 870 bin metrekare yeşil alan ve parkları arıtma suyu (gri su) ile sulayarak yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu sağlıyor.

Büyükşehir, Gümbet - Gümüşlük Arıtma Tesislerini Tamamladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’da başlatılan Gümbet ve Gümüşlük arıtma tesislerinin kapasite arttırım projesi tamamlandı. 226 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında Gümbet 3, Gümüşlük atıksu arıtma tesisinin kapasitesi ise yaklaşık 4 kat arttı.

Büyükşehir Yeşil Alanların Yüzde 90’nı Arıtılmış Su İle Suluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Atıksu Arıtma tesisindeki suyun geri kazanımını sağlayarak bu suyu yeşil alan sulamasında kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi İleri Biyolojik arıtma Tesisinde arıttığı su ile Menteşe’de sorumluluk alanında ki yeşil alanların yüzde 90’ını suluyor.

147 Milyonluk Yatırım Tam Kapasite Çalışıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye’nin Atıksu Arıtma kapasitesini arttırmak ve özellikle Körfez başta olmak üzere kentin doğasının korunması için arıtma kapasitesi arttırılan Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi tam kapasite çalışıyor.

Karaca, “Burada Ak Parti Milletvekili Sayın Yelda Gökcan’ın da olmasını isterdim”

Fethiye Atıksu Arıtma tesisin açılışında konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan hakkında konuştu.

Karaca, “Bugün tarihe tanıklık ediyoruz”

Fethiye Atıksu Arıtma tesisin açılışında konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, açıklamalarda bulundu.

FETHİYE’NİN 20 YILLIK ARITMA İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Atık Su arıtma tesisinin ikinci etap çalışması tamamlandı. Halihazırda işletilmekte olan 25.000 m3/gün kapasiteli Atık su Arıtma Tesisi yapılan yatırımla 50.000 m3/gün kapasiteye çıkartıldı. Fethiye İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi ilçenin 20 yıllık arıtma ihtiyacını karşılayacak.

TURİZM ALTYAPI VE DİGİTAL NOMAD’S PROJESİ TOPLANTISI 

İlçede turizm alanında içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma, katı atık toplama ve bertaraf tesisleri, telekomünikasyon, elektrik, ulaşım gibi altyapı konularındaki sorunların, eksikliklerin turizm sezonundan önce tespiti ve giderilmesi, kurumlar arası koordinasyonun tesisi noktasında gerekli planlamanın yapılması, çalışmaları değerlendirmek ve takibini gerçekleştirmek ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen yeni nesil iş ve çalışma dünyası çalışanlarını bölgeye getirebilmek amacıyla yürütülen “Dalyan Digital Nomads” projesinin istişare toplantısı yapıldı.

“SAĞLIKLI BİR YAŞAM HER ÖĞRENCİNİN HAKKI”

Öğrenci Veli Derneği Muğla Şubesi Fethiye temsilcileri tarafından tüm çocuklara laik, bilimsel, kamusal, parasız eğitim için mücadele verdiklerine dair basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada “Çocuklarımızın sağlıklı ücretsiz ve erişilebilir suya kavuşması için merkezi ve yerel yönetimlerin ortaklaşa çalışması beklenmekte bununla ilgili bir projenin hayata geçirilmesi acilen sağlanmalıdır” denildi.

FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI ALİM KARACA : MAKYAJ DEĞİL, KALICI ÇÖZÜM !!

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Ankara merkezli olarak dijital platformda yayım yapan Belediye Gazetesi’ne kapsamlı bir röportaj verdi. Türkiye genelinde çeşitli uygulamalarıyla başarılı olan 34 belediye başkanı ile yapılan röportajlara Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da dahil edildi. Dergiye konu olan belediye başkanları göreve geldiklerinden bu yana gerçekleştirdikleri çalışmalar, önümüzdeki sürece ilişkin planlamaları ve yaşamakta oldukları sıkıntılar hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Atığını ayır faturan düşsün

Bilindiği üzere büyükşehir belediyeleri tarafından tahsil edilen su faturaları ile beraber ilçe belediyeleri adına katı atık toplama ücretleri tahsilatı da yapılıyor. Evler ve işyerleri için belediye meclisleri tarafından belirlenen katı atık arıtma ücretlerinin daha düşük olması için evlerde ve işyerlerinde atıkların ayırma işlemlerinin daha titizlikle yapılmasının önemli olduğu ifade edildi.

Ortaokul öğrencilerine suyun döngüsü anlatıldı

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Menteşe Şahidi Ortaokulu öğrencilerini ağırladı. 6’ncı sınıf öğrencilerine suyun doğadaki döngünü anlatılırken, arıtma tesisi de gezdirildi.

Yatağan bizim karar bizim!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Yatağan ilçesine yapılması planlanan "Arıtma Çamuru Kurutma, Yakma ve Enerji Üretim Tesisi" projesine karşı çıkan ilçe halkı, harekete geçti. İmza kampanyası başlatan Yatağan Belediyesi’ne destek veren vatandaşlar, geçmişte hava ve çevre kirliliği ile zor günler geçiren Yatağan’a "Arıtma Çamuru Kurutma, Yakma ve Enerji Üretim Tesisi"nin kurulmasını istemiyor.

Cumhuriyet Mahallesi Terfi Merkezi Yenilendi

Fethiye Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi 1 Nolu Terfi Merkezi’nde MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yağışlar ve yoğunlukla oluşabilecek taşkınları önlemek için yenileme çalışması yapıldı.

460 bin metrekare yeşil alan arıtma suyu ile sulanıyor

Menteşe Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 460 bin metrekare yeşil alanı arıtma suyu (gri su) ile suluyor.  Oluşturulan ve yapımı tamamlanan proje kapsamında yıllık 34 bin 500 tonluk bir su tasarrufu sağlanıyor. Aynı zamanda uygulama ile hem belediye bütçesine katkı, hem de işgücü konusunda kazanç sağlanıyor.

55 milyonluk ilave arıtmaya start verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye’ye yapılacak olan 2. etap Fethiye Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli törenle atıldı. 250 bin nüfusa göre yapılacak olan tesisin temel atma töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Bölgemizde Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yapıyoruz” dedi. 

Karaca, “Fethiye’yi sezona yetiştireceğiz” 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Sezona yetişmesi için tüm ekipler var gücü ile çalışıyor. Bölgemizde yapılan bu büyük yatırımlara öncülük eden sayın başkanıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte çok güzel hizmetler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bizim amacımız Fethiye’nin geleceğini hazırlamak” ifadelerini kullandı. 

Bodrum’u göz göre göre öldürüyorlar

Önce Mumcular şimdi de Gümbet. Bodrum’da atık su arıtma tesisi rezaleti bitmiyor. Bodrum’un Gümbet Mahallesi İnceburun Mevkii’nde 2 milyon 810 bin 500 liraya yapılan arıtma tesisinde toplanan atık suların, arıtılmadan denizin için basıldığı iddia edildi. 

Gökmen, Bu mu çevrecilik anlayışınız?

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi çevre katliamına devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından devre dışı bırakılan atık su arıtma tesisinden geçen pis suyun olduğu gibi Mazı Çayı’na bırakıldığı öğrenildi. Çevre katliamını gören vatandaşlar isyan etti.

Ören altyapı projesi ihale aşamasına geldi

Ören Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan Kanalizasyon Projesi hakkında toplantı gerçekleştirildi. Proje kapsamında Ören Kanalizasyon Şebeke İnşaatı, Ören Atık Su Arıtma Tesisi yapımı gerçekleştirilerek, Ören Mahallesi modern bir altyapıya kavuşacak. Toplantıda Milas Arıtma Tesisi’nin kapasite artışı ve Karbon Tesisi’nin ilavesi hakkında da istişareler yapıldı.

Deniz suyunu, içme suyuna dönüştürdüler

Muğla'nın Marmaris ilçesinde afet zamanlarında kullanılmak üzere özel bir firma ve turizm işletmesi tarafından Marmaris Belediyesi'ne kazandırılan Mobil Arıtma Cihazı'nın ilk denemesi yapıldı. Oluşturulan sistemle deniz suyu, içme suyuna dönüştürüldü.

Milas Ören’e 81 Milyonluk Alt Yapı Yatırımı

Muğla’nın Milas ilçesi Ören Mahallesine Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Atıksu Arıtma Tesisi ve kanalizasyon şebeke hattı yapılıyor. Toplam 81 Milyon TL’lik alt yapı yatırımı ile Milas Ören uzun süredir beklediği modern alt yapıya kavuşacak. Hazırlanan proje 7 Temmuz Salı günü Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası tarafından görevlendirilen firma tarafından Ören’de düzenlenecek toplantıyla vatandaşlara anlatılacak.

Fethiye Körfezi 300 Milyon Dolara Temizlenir

Neden ve nasıl kirlendiği kimlerin kirlettiği üzerine siyasilerin uzun süre tartıştığı Fethiye Körfez temizliğinin faturası için bir rakam da yıllar önce Haliç’i temizleyen İnşaat Yüksek Mühendisi Atak Zeren’den geldi. Fethiye limanının 5 yılda 300 milyon dolara rahatlıkla temizlenebileceğini belirten Zeren, Fethiye körfezine akan derelerin üzerine mutlaka çökertmelerinin yapılması gerektiğini, mevcut arıtmanın suyunun Fethiye limanına akıtılmasının yanlış olduğunu mutlaka liman dışına boşaltılması gerektiğini ifade etti.