Arama Kurtarma Haberleri

Arama Kurtarma Haberleri

Mahalle Afet Gönüllüleri’nden Anlamlı Program

Mahalle Afet Gönüllüleri ve Acil Müdahale Fethiye ekibi (MAG) tarafından 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle Uğur Mumcu Parkı girişinde bilgilendirme standı kuruldu.

Çatalarık’ta kentsel arama kurtarma eğitimi verildi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde AKUT ekiplerinin koordinesinde Çatalarık’ta kentsel arama kurtarma eğitimi verildi.

AYA ile işbirliği protokolü imzalandı

Muğla Acil Durum Yardım Arama Kurtarma Derneği(AYA) ile Milas Belediyesi arasında doğal afet ve acil durumlarda arama kurtarma hizmetlerinin yürütülmesinde işbirliği yapılmak üzere protokol imzalandı. Protokole göre dernek, acil durumlarda Milas Belediyesi Arama Kurtarma Birimi ile işbirliği yapacak.

Arama Kurtarma Ekibi Eğitimlerine Devam Ediyor

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Arama Kurtarma Ekibi, farklı kurum ve derneklerle işbirliği halinde çalışmalarını sürdürürken, teorik ve pratik olarak aldıkları eğitimlerle beceri kazanmaya devam ediyor…

Karaca MAG’ın yeni gönüllülerine sertifikalarını takdim etti

Toplumda afet duyarlılığının gelişmesi, afet öncesinde hazırlıklı olunması ve olası afetlerde meydana gelen olaylarda arama kurtarma çalışmalarına katılması için kurulan Mahalle Afet Gönüllüleri ve Acil Müdahale Fethiye ekibinin (MAG) yeni gönüllüleri, düzenlenen yemin töreninin ardından sertifikalarını aldılar.

DEPREM KAHRAMANLARI ANLATTI

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının başlaması ile birlikte deprem bölgesinden ayrılan Muğla Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri yaşadıklarını anlattı. Arama kurtarma ekibinden Muhammet Kara, “Hatay Defne’ye varan ilk ekip bizdik. Elektrik Mahallesindeki tüm vatandaşlar bunu söyledi. Herkes enkaz altından birini çıkarmak için yoğun mücadele verildi” dedi.

DEPREM KAHRAMANLARI ANLATTI;

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının başlaması ile birlikte deprem bölgesinden ayrılan arama kurtarma ekipleri yaşadıklarını anlattı. 28 kişiyi enkaz altından sağ olarak çıkaran ekibin bir parçası olan Yavuz İlhan, “Hatay’da gördüğümüz her şey yıkılmıştı. Nasıl bir cehennem çukurundayız dedik. Ancak bu çukurdan bir hayatı kurtarmanın mutluluğu anlatılamaz ” dedi.

AKUT FETHİYE EKİBİ 21 VATANDAŞI ENKAZ ALTINDAN KURTARDI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin ardından Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde arama kurtarma çalışmalarında yer alan AKUT Fethiye ekibi, görevini tamamladı ve Fethiye’ye geri döndü.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN DUYGULANDIRAN YARDIM

Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketini yaşayan Türkiye, tek yumruk oldu. Vatandaşlar 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. Seydikemer Belediyesi tarafından deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için araçlarla hareket eden ekiplere, Antalya’da hayırseverler tarafından yakıt desteği sağlandı. 

YK ENERJİ'DEN DEPREM BÖLGESİNE İŞ MAKİNESİ VE ARAMA KURTARMA DESTEĞİ

Muğla'nın Milas ilçesinde faaliyet gösteren ve IC İÇTAŞ Enerji-LİMAK Enerji ortaklığında işletilen YK Enerji, deprem bölgesinde arama kurtarmada kullanılacak ekskavatörler, kamyonlar, yakıt tankerleri, arazi araçları ve arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk etti.

FETHİYE AKUT EKİBİ HATAY’DA

Fethiye Akut Ekibi Hatay Kırıkhan’da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyorlar.

DEPREMDEN 24 SAAT SONRA KURTARILDI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 12 şehri etkileyen depremde Muğla Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri Süral ailesi ile birlikte 15 kişiyi enkazların altından sağ çıkardı.

YIKILAN BİNA VE YERLEŞİM YERLERİNİN HALİ ÜZÜNTÜ YARATTI

Sabah saatlerinde Türkiye'de büyük bir yıkım ve korkuya sebep olan 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hasar gören ve yıkılan binaların son hali ise üzüntü yarattı.

MAHSUR KALANLARI İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

Fethiye’de yağmur nedeniyle su basan evlerde mahsur kalanlar, itfaiye botu ve iş makineleriyle kurtarıldı.

LİBYALI TURİST AKUT FETHİYE EKİPLERİ TARAFINDAN KURTARILDI

Fethiye’ye tatil için gelen Libyalı turist, AKUT tarafından kurtarıldı.

AKUT VE MAG’IN BİLGİLENDİRME STANTLARI İLGİ GÖRDÜ

Akut Arama Kurtarma Derneği Fethiye ekibi ve Fethiye Mahalle Afet Gönüllüleri ve Türkiye Radyo Amatörleri Derneği Fethiye Şubesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve aynı zamanda 1957 Fethiye depreminin yıldönümü olması dolayısıyla bilgilendirme stantları açtılar.

MAG HAFİF ARAMA KURTARMA SINIFINDA AKREDİTE ALDI

Fethiye Belediyesi gönüllüsü olan, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi, T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından “Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyon Yönetmeliği” kapsamında hafif arama kurtarma sınıfında akredite almayı hak kazandı.

AFET GÖNÜLLÜLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Mahalle Afet Gönüllüleri işbirliğinde gerçekleştirilen afet bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda Mahalle Afet Gönüllüleri ekiplerince 36 Saatlik Hafif Arama Kurtarma eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, Fethiye Belediyesi Jeoloji Mühendisi Serhat Karagöz tarafından gönüllülere sertifika takdim edildi.

Akut ekipleri aldıkları eğitimlerle doğal afetlere hazır

AKUT Arama Kurtarma Derneği, ülke genelinde yaşanabilecek her türlü doğal afete karşı hazır olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

İtfaiye ile AKUT arasında işbirliği protokolü imzalandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile AKUT Arama Kurtarma Derneği arasında karşılıklı işbirliği yapılması ve itfaiye hizmetlerine gönüllü katılım protokolü imzalandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile AKUT Fethiye Ekibi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile meydana gelebilecek doğal afetler, kurtarma operasyonları, eğitimler ve tatbikatlarda kurumlar ortak bir şekilde hareket ederek olaylara müdahale edecekler.

Fethiye’deki İngilizlerden anlamlı bağış

Fethiye’de yaşayan Birleşik Krallık vatandaşları örnek bir dayanışmaya imza attılar. Fethiye’de yerleşik, aralarında değişik milletlerden kişilerin de bulunduğu bir grup yabancı, kendi aralarında topladıkları 27.520 TL’yi yangınlarla mücadelede kullanılmak üzere, Fethiye Belediyesi’nde düzenlenen bir törenle AKUT (Arama Kurtarma Derneği) ve MAG (Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği) Fethiye temsilcilerine teslim ettiler.

Kurtarma operasyonunda 2 kişi kurtarıldı

İki kişinin Kabak-Cennet koyları arasında mahsur kaldığı ihbarı üzerine Karaçulha Kayıkseki mesire alanında “Haritacılık, Navigasyon ve GPS Eğitiminde” bulunan AKUT Fethiye, Marmaris ve Kaş-Kalkan ekiplerinden 7 gönüllü; Jandarma Arama Kurtarma ekibi ile ortak operasyon gerçekleştirdi.

Akut Planlı Bölgesel Eğitimi Fethiye’de

AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin planlı bölgesel eğitimleri kapsamında AKUT Fethiye ekibi ev sahipliğinde 5 ile 7 Ekim 2021 tarihleri arasında navigasyon eğitimi gerçekleştirildi.

Afet gönüllülerine sertifikalarını Karaca verdi

Fethiye Belediyesi Mahalle Afet Gönüllüleri aralarına yeni katılan gönüllülerin 36 Saatlik Hafif Arama Kurtarma eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca tarafından gönüllülere sertifikaları takdim edildi.

Maden Ocağında 40 metrelik Tünele Düşen Genç Filmleri Aratmayan Bir Operasyonla Kurtarıldı

Fethiye’nin Karagedik Mahallesi’nde merak ettikleri maden ocağına giren 5 arkadaştan biri dikkatsizlik sonucu 40 metrelik tünele düştü. Arkadaşlarının 112 çağrı merkezinden yardım istediği genç jandarma arama kurtarma(jak),itfaiye ,AFAD, AKUT ve 112 Acil Sağlık ekibinin yaklaşık iki saat süren filmleri aratmayan operasyonuyla kurtarıldı.

Coştu, “Hayat kurtarmaya devam ediyoruz” 

AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin 25. kuruluş yıldönümü dolayısıyla AKUT Fethiye Ekip Lideri Birol Coştu yazılı bir basın açıklaması yaptı. Ekip Lideri Coştu, “Ülkemiz genelinde 3 bin 200’ü aşkın gönüllümüz ile 3 bin 618 operasyonda, 3 bin 14 vatandaşımızın ve bin 496 hayvanın hayatına dokunduk” ifadelerini kullandı. 

FTSO ve FGB’den, AKUT’a toplam 100 bin TL’lik ekipman desteği

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ve iştiraki Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Ticaret Limited Şirketi (FGB), arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere piyasa değeri 100 bin TL olan ekipman alarak Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye Ekibi’ne teslim etti. FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiye’nin 1. Derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, “Deprem, sel, heyelan felaket anında vatandaşımızın yanında olan arama kurtarma çalışmalarında ön safta yer alan AKUT’ta ne kadar teşekkür etsek azdır. Bölgemizin deprem bölgesi olduğunu unutmadan hazırlıklı olmalıyız. Tüm felaketlerde yanımızda olan AKUT Fethiye Ekibi’ne destek olmak için, ihtiyaç duyulan ekipmanların temin edilmesini sağladık” diye konuştu.

Başkan Çıralı, AKUT gönüllüsü oluyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye Ekibi’ne katılmak için gönüllülük başvurusu yaptı. Başvuruların AKUT Genel Merkezi tarafından onaylanmasının ardından AKUT Fethiye Ekibi’nin gönüllü sayısı, 22’si operasyonel olmak üzere 54’e çıkacak.

JAK ve AKUT'tan kurtarma operasyonu

Fethiye'de Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile Arama Kurtarma (AKUT) ekibi, ortak bir operasyonla patika yolunda mahsur kalan İsviçreli turisti kurtardı. Yaklaşık 2 saat süren operasyon sonunda İsviçreli turist, arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti.

JAK Timleri Fethiye’de Göreve Başladı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla'nın Fethiye ilçesinde Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, göreve başladı. JAK timi yaşanabilecek kayıp ve düşme gibi olaylara hızla müdahale edecek.