Alınacak Haberleri

Alınacak Haberleri

Fethiyespor’da Tek Hedef Uşak’tan Alınacak 3 Puan

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 31.Hafta müsabakasında Fethiyespor, Uşakspor ile evinde karşılaşacak. Mücadele, 17 Mart Pazar günü saat 14.00’te Fethiye Şehir Stadı’nda oynanacak. Lacivert beyazlılar yaptığı antrenmanlar ile bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Bölgenin Sorunları Belediye Başkan Adaylarına Rapor Halinde Sunulacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu toplantısında, bölgenin sektörel, çevresel ve sosyal sorunlarının derlenerek Muğla Büyükşehir, Fethiye ve Seydikemer belediye başkan adaylarına sunulması konusunda ortak karar alındı. Toplantıda ayrıca sürdürebilir turizm kapsamında koyların yapılaşmadan korunması için alınacak tedbirler konuşuldu.

Başkan Çıralı, Fethiye Ve Seydikemerli Yatırımcıları Seydikemer TDİOSB’ye Başvuru Yapmaya Davet Etti

Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde yapılacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın da katıldığı toplantıda, yatırım yapmakta istekli firmaların belirlenmesi amacıyla ön talep toplanması konusu görüşüldü. Alınacak ön taleplerde Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılara öncelik verileceğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, başvuruların Türkiye’nin her yanından bölgeye yatırım yapmak isteyen firmalara açık olduğunu belirterek Fethiye ve Seydikemerli tüm yatırımcıları Seydikemer TDİOSB'ye başvuru yapmaya davet etti.

Büyükşehir İtfaiyesi’nden 319 Bin 149 Kişiye Eğitim

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 2023 yılında 312 kurum, kuruluş, işletme ve okul olmak üzere 20 bin 579 kişiye eğitim verdi. Eğitimlerde yangın, sel, trafik kazası vb. durumlarda alınacak tedbirler ve yapılabilecek müdahaleler anlatıldı.

Karbon Vergisi Çevreci Şirketlerin Rekabet Gücünü Artıracak

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program’da, Ulusal Emisyon Ticaret Sisteminin hukuki altyapısının tamamlanması ve AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına uyumlu bir şekilde geliştirilmesi hedeflendi. Emisyon Ticaret Sistemi sayesinde atmosfere salınacak emisyon limitini aşan şirketlere karbon ücreti yansıtılırken, karbon ücreti ödemek zorunda kalmayan şirketlerin rekabet gücü artacak.

Yabancı Dil Eğitiminde MUTSO Üyelerine Özel İndirim

MUTSO ile Muğla English Explorer Yabancı Dil Okulu arasında imzalanan indirim protokolü kapsamında, alınacak eğitimlerde, MUTSO üyelerine özel, tüm indirimlere ek yüzde 25 indirim sağlanacak.

TYP'de 75 personel alınacak

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile Toplum Yararına Program çerçevesinde 9 ay süre ile istihdam edilmek üzere 75 kişilik programın başvuruları 23 Ağustos 2023 tarihinde başladı.

Üniversite Tercih Dönemi Başladı

17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen TYT, AYT, YDT oturumlarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. ÖSYM takvimine göre üniversite tercihleri bugün başladı. Tercihler için listeler 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Kaymakam Karaman, “İlçemizde alınacak güvenlik tedbirleri için toplandık”

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 9 günlük bayram tatili sebebiyle Fethiye’de alınacak güvenlik tedbirleri hakkında açıklamada bulundu.

Turizm Tedbirleri Toplantısı Vali Orhan Tavlı Başkanlığında Yapıldı

Muhteşem doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle turizmin gözbebeği ve yeryüzü cenneti olarak bilinen Muğla’da alınan turizm tedbirlerinin değerlendirildiği, alınacak ek tedbirlerin istişare edildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Demir: “Çiftçiye ÖTV’siz Traktör Verilecek”

Milletvekili Adayı Mehmet Demir 11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi kazanılması halinde çiftçiye ÖTV’siz traktör verileceğini açıkladı.

Seçmen kağıdı imza karşılığı alınacak

Seçmen kâğıtlarının muhtarlıklara geldiğini söyleyen Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü açıklamada bulundu.

8 Nisan’da Fethiye Deprem Paneli düzenleniyor

Fethiye’nin deprem riski, zemin yapısı ve olası bir deprem felaketine ne kadar hazırlıklı olduğu 8 Nisan 2023 Cumartesi günü Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenecek Fethiye Deprem Paneli’nde ele alınacak.

MUTSO’DA DEPREME KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER KONUŞULDU

MUTSO 3,6 ve 12’nci Meslek Komiteleri, , Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı yapı sektöründeki Odalar ve Muğla Yapı Denetim Kuruluşları Derneğinin katılımlarıyla oluşturulan Planlama, İmar ve Yapılaşma Komisyonu tarafından organize edilen depreme karşı alınacak önlemlerin görüşüldüğü bilgilendirme toplantısı, Muğla’daki kurum ve kuruluşların geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

FETHİYE’DE BAYRAM TATİLİ TEDBİRLERİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın katılımıyla gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Kurban Bayramı tatili için Fethiye’de alınacak önlemler konuşuldu. Özellikle Ölüdeniz Mahallesi ve Fethiye ilçe merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak önerilerin detaylı şekilde ele alındığı toplantıda, tatilcilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda tatillerini geçirebilmesi için bir dizi önlem alınması kararlaştırıldı.

FETHİYE’DE HUZURLU TATİL İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Kurban Bayramı Turizm Önlemleri Koordinasyon Toplantısı Fethiye Kaymakamı Alper BALCI başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Kurban Bayramı tatili boyunca alınacak önlemler belirlendi.

Basın Kanunu'ndaki değişiklikler neler getiriyor?

Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'na geliyor. internet haber siteleri, "Süreli Yayın" kabul edilecek ve birçok konuda alınan kararlarla çalışanların hakları güvence altına alınacak.

GÖCEK KOYLARININ GELECEĞİ BİLİMSEL VE HUKUKSAL OLARAK ÇALIŞTAYDA ELE ALINACAK

Dünyaca ünlü Göcek koylarının korunması ve yönetilmesine ilişkin çözüm modeli, 18-19 Haziran tarihlerinde düzenlenecek, ‘Fethiye Körfezi, Göcek/Dalaman Koylarının Korunması ve Yönetimi Çalıştayı’nda ele alınacak. Mapa ve şamandıra kurulum ihaleleri büyük tepki çeken Göcek koylarındaki son durumun bilim ve hukuk ışığında analiz edileceği çalıştay Türkiye’nin önde gelen deniz bilimcilerini ve hukukçularını bir araya getirecek.

GİRGİN ; TAŞI YASTIK TOPRAĞI DÖŞEK YAPAN YANGIN İŞÇİSİNDEN KADRO NİYE ESİRGENİYOR?

Orman Genel Müdürlüğü, Mart ayında 5 bin orman işçisi alacağını duyurmuştu. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, konu hakkında TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, yeni alınacak işçilerin kadrolu olarak alınması, önceden işe girmiş işçilerin ise kadroya geçirilmesi çağrısında bulundu.

Coronavirüs mücadelesinde yeni kararlar

Muğla genelinde koronavirüs vaka sayılarının artmaya başlaması ile beraber koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Muğla genelinde alınacak önlemler ile ilgili olarak Muğla İli Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Egeplasder’den Depozito Uygulaması Önerisi

Türkiye’de plastik atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşümünde 1 Ocak 2022 tarihi önemli bir milat olacak. Bu tarihte uygulanmaya başlayacak depozito sistemi ile içecekler öncelikli olmak üzere belirlenecek diğer ambalajlı ürünler, depozito yönetim sistemi kapsamına alınacak. Ambalaj etiketlerinde görünür, okunaklı ve kolay silinmeyen, bozulmayan “Depozitoludur” ibaresi bulunacak, sisteme özgü barkodlar kullanılacak.

Kedi Ve Köpeklere Kimlik Kartı

Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik 26/2/2018 tarihli ve 30344 sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında sahipli köpekler 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren kimliklendirilmeye başlanmıştı. sahipli kedi ve gelincikler ise 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kimliklendirilerek kayıt altına alınacak.

Ortaca’da okullar daha güvenli olacak

Ortaca’da çocukların ve gençlerin okullarına daha huzurlu ve güvenli gidebilmelerini sağlamak için alınacak önlemleri görüşmek üzere toplantı düzenlendi.

22 kişilik kadro için 145 başvuru

Fethiye Adliyesinde 22 kişilik kadro için açılan sınava 145 başvuru yapıldı. Fethiye ve Ortaca Adliyelerine alınacak zabıt katibi, makine teknisyeni, ziraat teknisyenliği ve mübaşirlik kadroları için açılan sınav sorunsuz geçti. Fethiye Adliyesinde önce yazılı sınavda barajı aşan adaylardan başarılı olan adaylar sözlü mülakata da alındı.

Fethiyespor Letonya’da Kampa Giriyor

3. lig 2. Grupta play-off yarı final mücadelesinde ilk maçını Fethiye Şehir Stadında İskenderun FK ile oynayacak olan Fethiyespor, bu maçın hazırlıklarını son aşamaya getirdi. Cumartesi günü saat 20.30’da oynanacak karşılaşmanın antrenmanını dün akşam yapan lacivert-beyazlılar Clup Letonya’da kampa alınacak. Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, ikinci maç öncesi evimizde kazanıp, final vizesi almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kabine Toplantısı bugün yapılacak 

Corona virüs salgınında son durum ve alınacak yeni kararlar için gözler bir kez daha kabine toplantısında. Kısmi kapanmada verilen sürenin dolması ve yaklaşan Ramazan Bayramı ile birlikte Kabine Toplantısı'nda belirlenecek yeni yol haritasında, üç hafta kapanma ve hızlı aşılanma hedefinin de masadaki seçenekler arasında olduğu belirtiliyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak?

Emeklilere müjde!

Emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinde bu yıl artış yaşanacak. İlk ikramiye Mayıs ayında hesaplarda olacak. İkramiyeyi yeni emekliler ile dul ve yetimler de alacak. Alınacak olan ikramiyeler ise zamlı olacak.

Nisan Ayı toplantısı yapıldı

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Nisan ayı yönetim kurulu toplantısı pandemi şartlarına uygun olarak gerçekleştirildi. Toplantıda yaklaşan turizm sezonu öncesinde alınacak tedbirler ve diğer hususlar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Villa cinayetinde tutuklu sanık için yeni rapor alınacak

Fethiye'de villada birlikte yaşayan İngiliz uyruklu Vivien Cheryl Barnes (63) ile Hasan Tayfun Baransel'i (71) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sıhhi tesisatçı Hüsnü Ö.'nün tahliye talebi yine reddedilirken dosya kapsamındaki bütün cd ve fotoğraflarda bulunan kişinin tutuklu sanığa ait cd içerisindeki fotoğraftaki kişinin aynı kişi olup olmadığı konusunda Ulusal Kriminal Büro (UKB) ve iyileştirme ve eşleştirme yapılarak rapor aldırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi’ne müzekkere yazılması kararlaştırıldı.

Adım adım normalleşmeye doğru

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine "Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler" konulu genelge gönderdi. Genelgede sokağa çıkma yasağı, yüz yüze eğitim, restoran ve kafelerle ilgili detaylar tek tek belirlendi.