Acente Haberleri

Acente Haberleri

Şekerbank’tan Turizm Sektöründeki FTSO Üyelerine Özel Kredi İmkanı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Şekerbank arasında imzalanan protokolle, turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere (oteller, seyahat acenteleri vb.), bu firmaların tedarikçileri ve turizm yörelerinde hizmet veren, geliri turizme doğrudan bağlı diğer işletmeler için “Turizm Destek Paketi” uygulaması hayata geçirildi.

TOBB Başkanı Hisakcıklıoğlu “Sigorta Lüks Değil, İhtiyaçtır”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Kemal Hıra ve 8 Nolu Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Ramazan Patat, Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde yapılan Sigorta Acenteleri Kurultayı’na katıldı.  Kurultay’ın açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Son zamanlarda yaşadığımız pek çok felaket bir kez daha gösterdi ki, sigorta lüks değil, zorunlu ihtiyaçtır” dedi.

Sağlık Turizmi İçin Yetki Belgesi Süreci Anlatıldı

MUTSO Sağlık Hizmetleri Komitesi, sağlık kuruluşlarına ve acentelere yönelik Sağlık Turizmi Yetki Belgesi Başvuru Süreci ve Teşvikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

TEKNELER FUAR BOYUNCA GÖCEK’TE SERGİLENECEK

Tüm Yat İşletmeleri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) tarafından bu yıl dördüncüsü yapılacak olan “TYBA Yatch Show Q D-Marin Göcek” tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

ACENTELERLE YEMEKLİ TOPLANTI

Türsab 25. Dönem başkan adaylığını açıklayan turizmci, yazar ve iş adamı Ali Bilir; Fethiye’ye gelerek acentelerle yemekli bir toplantı düzenledi. Ece Saray Marina Tamarind Restoran’ta düzenlenen toplantıda konuşma yapan Türsab başkan adayı Ali Bilir “Türsab’ı hep birlikte ortak akıl ile yöneteceğiz. Türsab’ın 50. Yılında, 50 yıllık hayat birikimi ile sektörün her kademesinde çalışmış, acentecilikten gelen ilk ve tek başkan adayı olarak; Türsab başkanlığına adayım. Bütün Türkiye’yi geziyorum. Bu gün Fethiye’deyiz. Genel kurulda 2 dönem başkanlık şartı ile ilgili de önerge vereceğiz. Ben de seçildiğim takdirde en fazla 2 dönem başkanlık yapacağım” dedi.  

TÜRSAB BAŞKANI BAĞLIKAYA FETHİYE’DE

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya Fethiye’ye geldi.

ÇIRALI: “2023 YILINDA UÇAK SEFERLERİNİN BAŞLAMASIYLA İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENECEK”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) turizmde pazar ülke çeşitliliği hedefi kapsamında bir adım daha atıldı. FTSO ile Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile arasındaki kardeş oda protokolü çerçevesinde düzenlenen ilk ziyaretten güzel haberlerle dönüldü. FTSO koordinasyonunda Üsküp’e yapılan ziyarete Fethiye’deki konaklama sektörünün temsilcileri ve Dalaman Havalimanı temsilcileri katıldı. Ziyaret kapsamında MATTO tarafından düzenlenen çalıştayda Kuzey Makedonya ile Fethiye’nin turizm acenteleri, otelcileri ve havayolu firmaları temsilcileri bir araya gelerek, 2023 yılı itibarıyla başlatılması planlanan uçak seferleri için yapılması gerekenler ele alındı. Üsküp-Fethiye uçak seferlerinin 2023’te başlatılmasıyla Fethiye, Makedonyalı turistleri ağırlamaya başlayacak. 

DALAMAN-ÜSKÜP ARASI UÇAK SEFERLERİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

‘Kardeş Oda’ protokolü imzalayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) arasında gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıda, Dalaman-Üsküp arası karşılıklı uçak seferleri konulması ve acenteler arası işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlar değerlendirildi.

MAVİ TUR PROFESYONELLERİ VE LÜKS TEKNELER D-MARİN GÖCEK’TE BULUŞUYOR

Akdeniz yat turizminin en önemli etkinliklerinden biri olarak kabul edilen TYBA Yacht Charter Show’un üçüncüsü D-Marin Göcek ev sahipliğinde gerçekleşiyor. 6-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek TYBA Yacht Charter Show’da, 60 lüks yat görücüye çıkarken 17 ülkeden ve Türkiye’den yüzlerce broker yat profesyonelleriyle bir araya gelecek.

FETOB’DA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Fethiye Otelciler Birliği, konaklama sektöründe yurtdışı acente alacaklarındaki sorunlarla ilgili Türk Eximbank ile birlikte otelcilere bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Ticaret Odası Sigorta Fuarı’nda

Antalya’da, Antalya Sigorta Acenteleri Derneği (ANSAD) öncülüğünde gerçekleştirilen Uluslararası Sigortacılık Fuarı ve Kongresi’ne Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sigorta Acenteleri Muğla İl Delegesi Kemal Hıra da katıldı.

Sed Medya Emıtt’in sesi olmaya devam ediyor

Türkiye ve dünyanın önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve turizm profesyonellerinin büyük ilgi gösterdiği EMITT Fuarı’nın 3. gününde de SED Medya ekibi canlı yayınlarıyla fuarın nabzını tutmaya devam etti.

MUTSO Meclis Başkanı Özcan, sigorta sektörü temsilcileri ile bir araya geldi

MUTSO ev sahipliğinde Sigorta Acenteleri Bilgilendirme ve Farkındalık toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda TOBB SAİK’in yaptığı çalışmalar, sigortacılık sektöründeki gelişmeler, dijitalleşmenin sektöre etkileri, acentelerin korunması ve Türkiye’de ilk defa yapılacak olan Sigorta Fuarı ve Kongresi Projesi ile ilgili konular görüşüldü.

Sigorta sektöründeki son gelişmeler FTSO’daki toplantıda ele alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı’nda sigortacılık sektöründeki son gelişmeler, yerel acentelerin korunması, eğitim ve dijitalleşme konuları kapsamlı olarak ele alındı. Pandemi etkilerinin azalması ve ekonomik dalgalanmaların sona ermesiyle 2022 yılında sigortacılık sektöründe büyük bir sıçrayış beklediğini belirten TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, yerel acentelerin korunması için Türkiye’nin önde gelen şirketleri ve bankalarıyla karşı karşıya gelmekten çekinmediklerini söyledi.

‘Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli’nde Fethiye konuşuldu

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Fethiye’nin tanıtıldığı Antalya Turizm Fuarı, ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi'nde açıldı. 20 ülkeden 2 bin acente yetkilisinin katıldığı fuarda, ‘Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli’nde konuşan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, deniz, kum ve güneş turizmi ile tanınan Fethiye’nin aslında çok ciddi spor, tarih, sağlık, kültür turizmi potansiyeline de sahip olduğuna dikkat çekerek farklı sektörlerdeki turizm yatırımcılarını bölgeye davet etti.

13. Turizm Forumuna ilgi yoğun oldu

Ölüdeniz'de 13'üncüsü yapılan Turizm Forumu'na katılmak üzere Rusya'dan 500 kişilik Intourist acente temsilcisi Liberty Lykia Hotel’e geldi. En başarılı acentelere ödülleri takdim edildi.

Başkan Karaca, “Dünyanın en iyi festivalini yapmak istiyoruz”

Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları, bu yıl 20-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Hava sporlarının farklı branşlarındaki en iyi akrobasi pilotları Fethiye’de buluşacak. Festival ile ilgili FRT TV’ye konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “60 ülkeden 2 bin sporcunun katılmasını bekliyoruz. Ukrayna’dan belediye başkanları ile birçok acente sahipleri gelecek” dedi.

Başkan Uysal, 'Bayram sürecinde boş yer kalmayacak'

Türkiye Seyahat Acenteleri (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, Fethiye’de Kurban Bayramında yaşanacak yoğunluk hakkında açıklamalarda bulundu. Uysal, “Fethiye’de bayram süresince yer olmayacağını düşünüyoruz” dedi.

Ukrayna acenteleriyle görüşüldü

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını tedbirleri devam ederken, turizmde sezonun ilk turistleri Ukrayna'dan geldi. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve beraberinde protokol üyeleri Ukrayna Turizm acenteleri ile bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundular.

Ukraynalı Acenteler Paraşüt Keyfi Yaptı

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını tedbirleri devam ederken, turizmde sezonun ilk turistleri Ukrayna’dan geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanının geçtiğimiz günlerde başkan Recep Tayip Erdoğan’la görüşmesinin ardından Fethiye Ölüdeniz’e gelen Ukrayna Seyahat acentesi yetkilileri bölgeyi gezerken, Babadağ’dan da yamaç paraşütü ile uçup harika günler geçirdi. Seyahat acentesi yetkilileri yamaç paraşütü ile uçup, Ölüdeniz Belceğiz plajına iniş yaptıktan sonra, “Fethiye cennet gibi güzel bir yer. Ukrayna halkının buraya gelip bu güzelliği görmesi için elimizden geleni yapacağız” dediler.

Başkan Çıralı, SGK, vergi ve kredi ödemeleri ertelensin

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Marmara ve Ege Bölge Toplantısı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında çevrimiçi video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Marmara ile Ege’den oda ve borsa başkanlarının katıldığı toplantıda söz alan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, kapalı işletmelere hibe desteği verilmesi gerekliliğini dile getirirken, elektrik, su vb. fatura ile kurum ve banka ödemelerinin ertelenmesi istedi. Konaklama, turizm ve inşaat sektörünün yaşadığı sorunları Hisarcıklıoğlu’na anlatan Başkan Çıralı, konaklama tesislerine yabancı turistleri taşıyan turizm acentelerine de muafiyet verilmesi gerektiğini belirtti.

Oto Kiralama Ve Seyahat Acenteleri Grubu Sektör Sorunlarını Konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 9 Nolu Oto Kiralama ve Seyahat Acenteleri Grubu, video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu.

Başkan Gürün “Korona Felaketini Fırsata Çevirmek İçin Çok Özel Bir Konumdayız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İzmir, Aydın ve Denizli’den gelen 65 farklı Seyahat acentenin temsilcisi ile bir araya geldi. Başkan Gürün burada yaptığı konuşmada; “Bu korona felaketini fırsata çevirmek için çok özel bir konumdayız.” dedi.

Alternatif Turizmin Canlandırılması Hedefleniyor 

Muğla İnfo Gezi programı kapsamında kentin tarihi ve kültürel değerleri acente temsilcilerine tanıtılarak, kültür ve gastronomi turizminin canlandırılması hedefleniyor.  

Muğla 100 Seyahat Acentesine Ev Sahipliği Yapacak

Muğla Tanıtım Platformu öncülüğünde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği yürütücülüğünde,  Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) destekleriyle, 100 seyahat acentesi Muğla’ya gelecek.

Kültür Ve Turizm İl Müdürlüğünden Acentacılar Toplantı

Muğla kültür ve Turizm İl Müdürlü Dr. Zekeriya Bingöl’ün organize ettiği, Vali Yrd. Ayhan Yazgan Başkanlığında TÜRSAB Başkanları ve Acentelerle bir araya geldiler. 

DLM Tur Seyahat Acentesi Sahibi Ali Mürşit Yağmur, “Bölgemiz Sportif Faaliyetlerle Ev Sahipliği Yapabilir”

Dalyan’da turizm işletmecisi DLM Tur Seyahat Acentesi Sahibi Ali Mürşit Yağmur, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Hakan Bebek ve Türkiye Yelken Federasyonu Genel Sekreteri Mutlu Uzun'u ziyaret etti.