Burak Erbay Fethiye'de avukatlarla buluştu, SED Medya'yı ziyaret etti

Muğla Barosu Başkanlığı için adaylığını açıklayan 27. Dönem Muğla Milletvekili Avukat Burak Erbay, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye'ye geldi. İlçede avukat meslektaşlarıyla bir araya gelen Erbay, SED Medya'yı da ziyaret ederek SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener ile görüştü.

Muğla Barosu Başkanlığına adaylığını açıklayan 27. Dönem Muğla Milletvekili Avukat Burak Erbay seçim çalışmaları kapsamında Fethiye’de meslektaşlarını ziyaret etti. Erbay, ziyaret programı kapsamında SED Medya’yı ziyaret ederek SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener ile bir araya geldi. Fethiye’de avukat meslektaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Erbay, adaylık sürecinin temelinde meslektaşlarının yaşadığı sorunların bulunduğunu söyledi.

Avukat Burak Erbay, “Önümüzde 10-11 Ekim tarihlerinde Muğla Barosu seçimimiz var. Fethiye halkı da izleyenler de beni yakından tanıyorlar. Hep mücadele eden, Muğla için, ülkemiz için doğru şeyleri yapma çabasında olan bir kişiyim” dedi. Milletvekilliği görevinin ardından Muğla merkezde avukatlık yapmaya devam ettiğini belirten Erbay; bu süreçte meslektaşlarının karşılaştığı sorunları daha yakından gördüğünü ifade ederek, “Milletvekilliği görevimiz bittikten sonra Muğla merkezde avukatlığa başlamıştım. Bu süreçte avukatlık mesleğime devam ederken şunu gördük: Meslektaşlarımız büyük sorunlarla karşılaşıyor. Genç meslektaşlarımız çok zorlanıyor. Kamu kurumlarında ve adliyelerde birtakım sorunlarla karşılaşılıyor ve bu sorunlar çığ gibi büyüyor” diye konuştu.

Muğla Barosu’na kayıtlı avukat sayısının arttığını vurgulayan Erbay, farklı ilçelerde görev yapan avukatların sorunlarının yerinde takip edilmesi gerektiğini kaydetti. Erbay, adaylık sürecinin meslektaşlarından gelen talepler doğrultusunda şekillendiğini belirterek, “Yaklaşık 2 bin 500’ü aşan, 3 bine doğru giden bir meslektaş sayımız var. Bu meslektaşların karşılaştığı sorunların çözümü noktasında, meslektaşların hakkını arayan, temel hak ve hürriyetlerin güvencesi olan bir Muğla Barosu yaratmak adına aday olmam yönünde arkadaşlarımızdan bir talep oluştu” ifadelerini kullandı. Kendisinin de bu talebi bir sorumluluk olarak gördüğünü dile getiren Erbay, “Hep söyledik; bu topraklara borcumuz var. Bu topraklara borcumuz olduğu gibi mesleğime de borcum var. Şimdi de onu ödemek adına bir yola çıktık. 10-11 Ekim tarihinde yapılacak genel kurula Muğla Barosu Başkanlığı adaylığımızı koyduk. Yönetim kurulu adayı arkadaşlarımızla birlikte çalışmalar yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

Fethiye ziyaretinde meslektaşlarıyla görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Erbay, Muğla’nın farklı ilçelerinde görev yapan avukatların sorunlarına daha yakından ulaşılması gerektiğini ifade etti. Geçmiş dönemlerde baro yönetiminde görev alan isimlere teşekkür eden Erbay, “Bugüne kadar hukuk camiasında, baromuzda görev almış meslektaşlarımıza, önceki başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve emek vermiş herkese öncelikle çok teşekkür ediyorum. Hepsinin çok ciddi katkıları olduğunu biliyorum. Ellerinden geleni yaptılar. Ancak sayımız çok fazla arttı ve sorunlar var” dedi. Seydikemer başta olmak üzere Muğla’nın farklı ilçelerinde görev yapan avukatların bulunduğuna dikkat çeken Erbay, baronun meslektaşlarına daha doğrudan ulaşması gerektiğini savunarak, “Artık Seydikemer’de de adliyemiz var. Ula’da, Bodrum’da, Marmaris’te, Datça’da ve birçok yerde meslektaşlarımız yoğun bir şekilde görev yapıyor. Onların sorunlarına artık birebir gidip ulaşmak ve çözmek gerektiğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.
Avukatların adliye, kamu kurumları, cezaevleri ve tapu gibi alanlarda karşılaştıkları sorunlarda baronun yanlarında olması gerektiğini belirten Erbay, baro başkanının mesleki sorunlara daha fazla zaman ayırması gerektiğini ifade etti. Erbay, “Kurumlarda, cezaevinde, tapuda veya adliyede sorun yaşayabiliyorlar. O sorunlarda meslektaşımın kendini yalnız hissetmemesi gerekiyor. O yüzden Muğla Baro Başkanının yoğun bir şekilde kendi işini bir kenara bırakıp, sadece baro başkanlığı görevine odaklanacağı bir çalışma içerisinde olması gerektiğine inanıyorum” dedi. Kendisinin zamanını baro çalışmalarına ayırabilecek durumda olduğunu ifade eden Erbay, “Benim en büyük avantajım emekli bir kişi olmam. Çok fazla yoğun bir iş yoğunluğum yok. Nasip olur da meslektaşlarımız uygun görür ve bizi seçerse, tamamen meslektaşların sorunları ve onların çözümüyle ilgili uğraşacağımız için bu yola çıktık. Buna ayıracak çok daha fazla vaktimiz ve birikimimiz olduğunu düşünüyoruz. O yüzden meslektaşlarımızın oyuna talibiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.