BAŞKAN KARACA, 'FETHİYE BİR NUMARALI TURİZM MERKEZİ OLACAK'

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Barbunn Cafe&Bistro'da düzenlenen program sonrasında açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, gerçekleştirilen Hollanda ziyareti ve Fethiye’nin turizm kenti olması yolunda çeşitli açıklamalarda bulundu. Aşkan Karaca yaptığı konuşmada, “Küçücük Hollanda dünyanın her yerine 52 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiriyor. Bu duruma o bölgede şahitlik ettik. Dünyanın bütün ülkesine 3000-3 saat de satabilen bir sistem kurmuşlar. 7000 metre kara kapalı alan içerisinde bu faaliyetleri gerçekleştiriyorlar. Bizler de onları 26 Ocak’ta buraya davet ettik. Binlerce çiftçinin faydası için beraber protokoller imzalayacağız” dedi.
“HOLLANDA’DA FETHİYE’Yİ TANITTIK”
Konuşmasına devam eden Karaca, “Bu süreç boyunca arkadaşlarımızla birlikte büyükelçimizi ziyaret ettik. Akabinde de Hollanda’nın tek milletvekili olan belediye başkanını ziyaret ettik. Zeki Baran başta olmak üzere Amsterdam Belediye Başkanı ve bölgemiz iş adamlarından Hollanda’da birçok yatırımları olan Ercan Torunoğulları’na teşekkür ediyorum. 5 gün boyunca 200 tane yatırımcıya yemek verdim toplantılar yaptık. Onlara Fethiye’yi tanıttık. Fethiye’nin tanıtımı daha önce yapılmamış. Buranın güzelliklerini bilen yok. Bizler Fethiye’yi tanıtmak adına Hollanda’da bunlar gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.
“FETHİYE 2023’DE MUHTEŞEM BİR TURİZM SEZONU GEÇİRECEK”
Karaca, “Mart ayı içerisinde de Berlin’e gideceğiz. 8 Şubat’ta ise Emitt fuarında sizlerle olacağız. 2022 yılı pandemiden sonra şehrimizde çok iyi geçti. Memnun olmayan hiçbir esnaf ve çalışanımız yok. 2023 yılında ise dünyanın en büyük 4 acentasıyla yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde 2023 yılında Fethiye’de 50,60 bazı ülkelerde ise yüzde 100’ün üstünde paket turlar satılmış durumda. Fethiye 2023’de muhteşem bir turizm sezonu geçirecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Farklı ülkeleri buraya çekebilmek adına belediye olarak her şeyi üstleniyoruz. Fethiye 3,5 yıl sonra Türkiye’nin bir numaralı turizm merkezi olacak” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN