ATATÜRK KOŞUSU SONA ERDİ

Geleneksel hale gelen ve her yıl 27 Aralık günü düzenlenen 'Atatürk Koşusu' sona erdi. Koşuda dereceye girenlere ise ödülleri taktim edildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıl dönümü olan 27 Aralık günü, “Atatürk Koşusu” programında yaklaşık 460 sporcu, 600 metreden 3000 metreye kadar çeşitli mesafelerde birbirleriyle yarıştı. Her yaştan katılımın sağlandığı etkinlikte dereceye giren sporculara başta Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Boleli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, İlçe Gençlik Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ve Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk tarafından ödülleri taktim edildi.
YİĞİT,“ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİ İLE İLGİLİ KOŞUMUZU YAPIYORUZ”
Program hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Gençlik Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Biz yaklaşık 7 yıldır, geleneksel halde Fethiye’mizde 27 Aralık da Atatürk’ün Ankara’ya gelişi ile ilgili koşumuzu yapıyoruz. Bu sene inanılmaz bir katılım var, sporcu sayımız yaklaşık olarak 460 civarında. Fethiye’de ki koşu severler de burada.  İyi bir etkinlik oldu ve devam ediyor. Katılan bütün sporculara başarılar diliyorum” dedi.
YİĞİT,“SPOR; ÇALIŞARAK, KOŞARAK, YARIŞARAK, MÜSABAKAYA KATILARAK ÖĞRENİLİYOR”
Konuşmasına devam eden Yiğit, “ Şu an itibariyle bir sıkıntı yaşamadık. İnşallah sıkıntısız bitecek. Tabi ki çocuklardan yorulanlar, ufak tefek yarıda bırakanlar oluyor.  Bunlar da normal olaylar. Çocuklar da artık yavaş yavaş koşa koşa, yarışa yarışa bunları öğrenecekler. Spor; çalışarak, koşarak, yarışarak, müsabakaya katılarak öğreniliyor. Her yaş grubuna göre kategoriler değişiyor. 600 metreden 3000 metreye kadar kategorilerimiz var. Küçük kız, küçük erkek, yıldız kız, yıldız erkek, genç kız, genç erkek vb. gruplandırmalar yaptık. Bu gruplara göre herkes kendi mesafesinden buraya doğru koşuyor” şeklinde konuştu.
KARAMAN,“BUGÜN ANLAMLI BİR GÜN”
Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ise, “Bugün anlamlı bir gün. 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin vesilesiyle tüm Türkiye de olduğu gibi ilçemizde de bir koşu etkinliği vesilesiyle sizlerle beraberiz. Ankara’dan gelmiş birisi olarak Fethiye de ki ilk toplu etkinliğe de katılmış olmak beni ayrıca sizlerin arasında heyecanlandırıyor, duygulandırıyor. İlçede ki ilk resmi programımız ama anlamlı bir günde sizlerle beraber olduğum için de çok mutluyum. Gençlerimiz biraz önce burada farklı kategoriler de emeklerini ortaya koydular. Yoğun bir tempo ve tatlı bir rekabet içerisinde koşu etkinliğine katıldılar. Birazdan dereceye girenlerin ödüllerini vereceğiz. İlçemizin böyle genç, dinamik ve hareketli bir gençlik kitlesinin olması bizi burada ileride yapacağımız etkinliklere teşvik ediyor.  İnşallah bundan sonra da Gençlik Spor il müdürlüğümüz ve valiliğimiz bünyesinde ilçe kaymakamlığı olarak kurumlarımızla birlikte bu tür sosyal, sportif etkinliklerde bir arada olmayı diliyorum. Her yerde dile getiriyorum, özellikle spor hayatımızın her alanında olması lazım yani sadece koşu etkinliğinde değil her yaşa göre ilgilendiğimiz alana göre bir spor dalı ilgilenmemiz lazım. Ben kendi adıma gün içerisinde yürüyüşlerle destekliyorum. Yürüyüş sevdalısıyım ama başka sporlarla da alakam var. Dolayısıyla özellikle bugün bu heyecanlı genç kardeşlerime hangi alanda olursa olsun bir spor alanın da faaliyet göstermelerini özellikle rica ediyorum bir abileri bir büyükleri olarak. Bu etkinliğe katılan ve yarışmada emek sarf eden kıymetli öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN