ARSAL'DAN FORMDA KALMA TÜYOLARI

Ağustos ayının sonlarına yaklaşırken herkesin aklında ''kışın nasıl formda kalırım?'' sorusu gelmeye başladı. Bu sorunun cevabını Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV mikrofonlarına açıkladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Diyetisyen Gamze Arsal kışın fit kalma konusunda bazı tüyolar verdi. FRT TV mikrofonlarına konuşan Arsal,’’ Yazın bazı kişiler kilo alırken bazıları da verir. Kilo veren kişiler için daha fazla terlendiğini söyleyebilirim. Havalar sıcak terleme fazla olduğundan dolayı daha çok susuyoruz. Vücudumuzun ihtiyacı olan suyu içmiş oluyoruz. Aslında kışın düzenli su tüketimi olan bir kişi yazın da düzenli su tüketimi olduğunda ve beslenme düzeni aynı şekil devam ettiğinde kilo farkı çok görünmez’’ ifadelerini kullandı.
MEYVELERİN İSE DİYETTE YER ALMASI GEREKİYOR
Konuşmasına devam eden Arsal,’’ Fakat hava sıcaklığından dolayı iştahımız biraz daha kapanmış oluyor. Taze sebze ve meyvelerden daha fazla yiyoruz. Daha ağır yemekleri ise canımız çok istemiyor. Kış düzenine geçerken de aynı şekilde olması lazım. Haftanın bir günü et yiyorsak diğer günler de sebze ürünleri tüketmemiz lazım ki kalorisi düşük bir beslenme olsun. Meyvelerin ise diyette yer alması gerekiyor. Ara öğünlerde de taze meyve, kuru yemiş gibi ürünlerin olması lazım. En önemlisi ise su tüketimi. 3 litre suyu yaz, kış sürekli içmemiz gerekiyor. Terlemenin fazla olduğu günlerde ise ekstra maden suyu eklememiz lazım. Takibi de spor da var. Kışın yaza göre daha çok evlere kapalı olduğumuzdan dolayı hareket kısıtlanıyor. Kışında spor yapmamız gerekiyor. Evde plates gibi aktiviteler yapabiliriz. Dengeli beslenip, suyumuzu içip, spor da yaptığımız zaman kışın kilo almayız. Bunu yaşam tarzı haline getirdiğimiz de ise sağlık açısından çok faydası oluyor. Kalp damar ve kanser gibi hastalıklara yakalanma olasılığı azalıyor. Böylece sağlıklı beslendiğimizde tüm vücuda iyi gelmiş oluyor’’ ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN