ADD Fethiye Şubesi'nden Hukuk ve Demokrasi Vurgusu
Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şube Başkanı Filiz Topçu, Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, CHP'nin 38. Kurultayı hakkında verilen 'mutlak butlan' kararına sert tepki gösterdi. Topçu, kararın yalnızca bir siyasi partiyi değil, doğrudan demokrasiyi ve millet iradesini hedef aldığını söyledi.
Fethiye’de siyasi gündemin öne çıkan başlıklarından biri haline gelen açıklamada, hukuk devleti vurgusu yapılırken, seçim süreçlerinin anayasal güvence altında olduğuna dikkat çekildi. ADD Fethiye Şube Başkanı Filiz Topçu, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, seçim süreçlerinde tek yetkili merciin Yüksek Seçim Kurulu olduğunu ifade etti.
Topçu açıklamasında, CHP’nin 38. Kurultayı’nın YSK tarafından kesinleştirildiğini hatırlatarak, yıllar sonra alınan “mutlak butlan” kararının ciddi bir hukuki ve demokratik tartışmayı beraberinde getirdiğini dile getirdi. Açık ve somut hukuki gerekçeler ortaya konulmadan kurultayın tartışmaya açılmasının kabul edilemeyeceğini belirten Topçu, bunun yalnızca CHP’ye yönelik bir durum olmadığını, demokratik düzen açısından da kaygı verici olduğunu söyledi.
Açıklamada, “Demokrasilerde esas olan halkın iradesi, hukukun üstünlüğü ve anayasal kurallardır. Hiçbir kurum ya da karar millet iradesinin üzerinde değildir” ifadelerine yer verilirken, anayasal düzenin korunmasının tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğu vurgulandı.