6 NOKTA FETHİYE ŞUBESİNDEN KAHVALTI ETKİNLİĞİ

6 Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi, 15 Ekim Beyaz Baston Körler Ve Güvenlik Günü dolayısıyla kahvaltı etkinliği düzenledi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Cafe Altı Nokta’da düzenlenen programa Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şube Başkanı Mehmet Üstün, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı. Eşsiz körfez manzara eşliğinde gerçekleşen kahvaltı etkinliği sohbet havasında geçti. Programın sonunda görme engelliler beyaz bastonla yürüyüş gerçekleştirdi.

Etkinlik hakkında konuşan Fethiye 6 Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Üstün,’’ Beyaz Baston Körler Güvenlik Günü olması nedeniyle, siz değerli üyelerimizle ve basınımızla bir araya gelmek istedik. Çok teşekkür ederiz. Bizleri önere ettiniz, katıldınız. Birlikte olmaktan onur duyuyoruz. Değerli arkadaşlar Beyaz Bastonun’ un Görme Engelliler için önemi çok büyüktür. Görme Engellilerin simgesidir. Beyaz Bastonun tarihçesini biz, böyle etkinliklerimizde sürekli duyuyorduk. Bir Japon Elektrikçinin, Londra sokaklarında bastonunu beyaza boyayarak dolaşması, daha sonra Kennedy tarafından 1950’li yıllarda Beyaz Baston Kanununun çıkartılmış olması . Daha sonra ise süreç kendiğinden devam etti, Birleşmiş Milletler tarafından bugün Görme Engelliler Beyaz Baston Günü ilan edilmiş oldu.” Dedi.

6 NOKTA FETHİYE ŞUBESİNDEN KAHVALTI ETKİNLİĞİ

6 NOKTA FETHİYE ŞUBESİNDEN KAHVALTI ETKİNLİĞİ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN